Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hétvégén ismét tartós havazás várható Németországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Németországban lassan normalizálódik a közlekedési helyzet, miután egyelőre nem fenyeget újabb tartós havazás veszélye. Még az északi, északkeleti tartományokban is megkezdődött a tanítás, ahol két napon keresztül rendkívüli szünetet tartottak a sokfelé járhatatlanná vált utak miatt.

A tél ugyan továbbra is vasmarkában tartja Németországot, az elmúlt hét végén tapasztalt zord időjárásnak lassan vége, és a közvélemény is megbarátkozik a gondolattal, hogy a sokat emlegetett általános felmelegedés azért még nem érezteti annyira a hatását, hogy a hőmérő higanyszála is felkússzon a nulla fok fölé. Más szóval napközben is fagypont alatt van a hőmérséklet, éjszaka pedig csaknem mínusz 20 fokot mértek.

Így az utak egy része változatlanul csúszós, habár a nemrég Marokkóból bevásárolt nagy mennyiségű ipari sóval már nemcsak a főútvonalakat sózzák, hanem a mellékutakat is. Az Atlanti-óceán felől érkezett hideg légtömeg az Alpok térségében némi havazással jár, amit a téli sportok kedvelői kitörő örömmel fogadtak, ugyanis az elmúlt napokban főleg az északi és északkeleti tartományokban havazott szinte szünet nélkül, az Alpokban inkább a napsütés érvényesült és a lesiklópályákat technikai eszközök igénybevételével lehetett csak üzemben tartani.

A meteorológusok a következő hétvégére tartós hóesést jósolnak, ami valószínűleg ismét komoly fennakadásokat okoz majd Németország közlekedésében, habár a hatóságok azt remélik, hogy az elmúlt napok tapasztalataiból sokan levonják a következtetést, és csak valóban nyomós ok esetén kelnek útra.