eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hétvégén ismét tartós havazás várható Németországban

Németországban lassan normalizálódik a közlekedési helyzet, miután egyelőre nem fenyeget újabb tartós havazás veszélye. Még az északi, északkeleti tartományokban is megkezdődött a tanítás, ahol két napon keresztül rendkívüli szünetet tartottak a sokfelé járhatatlanná vált utak miatt.

A tél ugyan továbbra is vasmarkában tartja Németországot, az elmúlt hét végén tapasztalt zord időjárásnak lassan vége, és a közvélemény is megbarátkozik a gondolattal, hogy a sokat emlegetett általános felmelegedés azért még nem érezteti annyira a hatását, hogy a hőmérő higanyszála is felkússzon a nulla fok fölé. Más szóval napközben is fagypont alatt van a hőmérséklet, éjszaka pedig csaknem mínusz 20 fokot mértek.

Így az utak egy része változatlanul csúszós, habár a nemrég Marokkóból bevásárolt nagy mennyiségű ipari sóval már nemcsak a főútvonalakat sózzák, hanem a mellékutakat is. Az Atlanti-óceán felől érkezett hideg légtömeg az Alpok térségében némi havazással jár, amit a téli sportok kedvelői kitörő örömmel fogadtak, ugyanis az elmúlt napokban főleg az északi és északkeleti tartományokban havazott szinte szünet nélkül, az Alpokban inkább a napsütés érvényesült és a lesiklópályákat technikai eszközök igénybevételével lehetett csak üzemben tartani.

A meteorológusok a következő hétvégére tartós hóesést jósolnak, ami valószínűleg ismét komoly fennakadásokat okoz majd Németország közlekedésében, habár a hatóságok azt remélik, hogy az elmúlt napok tapasztalataiból sokan levonják a következtetést, és csak valóban nyomós ok esetén kelnek útra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×