eur:
394.04
usd:
368.35
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A meteorológus szerint le kellett volna zárni az autópályát

A meteorológusok szerint az idei tél átlagosnak mondható, a tartós hóeséssel és kemény hideggel járó nehézségeket azonban a közvélemény súlyos viszontagságként éli meg Németországban. Tény, hogy az ország északi térségében változatlanul komoly problémát okoz a havazás és az utak eljegesedése.

Hamburg térségében az autópálya hálózat jó részét szinte az egész éjszaka le kellett zárni, mert a jegesedés miatt számos baleset történt. Noha ezek jó része csupán anyagi kárral és legfeljebb kisebb sérüléssel járt, a rendőrség célszerűbbnek találta a forgalom elterelését, mert így elejét lehetett venni, hogy a torlódás következtében mozdulatlanná vált gépkocsisorok utasai órákon át fagyoskodjanak a farkasordító hidegben.

A német tévé legismertebb meteorológusa, Jörg Kachelmann úgy vélte, hogy az idei tél átlagosnak mondható, csupán a hatóságok nem készültek fel kellőképpen az ilyenkor természetes havazásra, és ha átmenetileg eleve lezárják a Balti-tengerrel párhuzamos A-20-as autópályát, az elmúlt napokban sok balesetet is el lehetett volna kerülni.

A tartós havazás ma is nehéz feladat elé állítja az észak-németországi köztisztasági hivatalt, Hamburg, Bréma és Rostock térségében több ezer alkalmazottja megfeszítve küzd a tornyosuló hóakadályok felszámolásán, és így mára még a Balti-tenger partja menti német fennhatóság alatt álló szigeteken is minden községet megközelíthetővé tettek.

Ennek ellenére a térségben sokfelé ma is szünetel a tanítás az iskolákban. Az előrejelzés a hóesés lecsengését és a nulla fok körüli hőmérséklet átmeneti tartóssá válását jósolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×