eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ismét nyereséges az Opel

Az Opel körüli tartós viták eredményeképpen ismét érdeklődnek a vevők a gyár autói iránt, ugyanis az elmúlt hónapokban jelentősen emelkedett a személyautók forgalma. Októberig nagyobb volt a kereslet az Opel-kocsikra, mint a korábban igencsak népszerű Volkswagenekre.

A Volkswagen 33, a Ford 28, az Opel viszont csaknem 35 százalékkal növelte forgalmát. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a csőd szélére került amerikai General Motors tulajdonát képező Opel Németországban közel 300 ezer gépkocsit adott el január elseje és október vége között. Megfigyelők szerint a gépkocsieladásokban kulcsszerepet játszott a kormány roncspénzfizetése.

A berlini Die Welt értesülése szerint az Opel ismét nyereségessé vált - ami igencsak megkönnyíti az amerikai anyavállalat számára németországi telephelyeinek szanálását. A lap utal arra is, hogy a GM a jövőben a korábbinál szélesebb körű önállóságot fog biztosítani németországi lerakatai számára, alighanem erre vall az is, hogy európai központját Zürichből Rüsselsheimbe helyezi át.

Nick Reilly, a General Motors európai igazgatója elmondta azt is, hogy az Európában gyártott Opel-kocsik világméretű eladásának engedélyezésére törekszik, eddig ugyanis ezeket az autókat csak Európában lehetett piacra hozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×