eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Gigaberuházásba fogott a Google, de nem egyedül

Gigaberuházásba fogott a Google, de nem egyedül

A cég nyolc optikai kábelt fektetett le az óceánok fenekére, ezeken zajlik a világ internetforgalmának negyede. Most újabb kábelek kiépítésén dolgoznak, az egyiken a Facebookkal közösen.

A Microsoft és a Facebook tavaly egy 6600 km hosszú kábellel bővítette az óceán mélyén húzódó hálózatát, amelyen 160 terabites sebességgel áramlik az adat Európa és Amerika között. 

A Google sem szeretne lépéshátrányba kerülni felhőszolgáltatásaival az Amazonhoz vagy a Microsofthoz képest, ezért három új kábel kiépítését kezdi meg – írta hvg.hu.

A Google a jelenlegi nyolc kábelével a világ internetforgalmának mintegy 25 százalékát bonyolítja le.

A Curie, a Havfrue és a HK-G névre keresztelt új kábeltrió ezt a kapacitást fogja növelni. A Curie Észak- és Dél-Amerikát köti össze, a Havfrue az USA keleti partját Európával, a HK-G pedig Hongkong és Guam között húzódik majd. A háromból a Curie-kábel az egyetlen, amelyet önállóan épít meg a Google, a másik kettő konzorciumban készül el. A Havfrue megépítésébe a Facebook is betársul. A cég szerint a beruházás nyomán a jelenleginél sokkal jobb és stabilabb lesz majd a szolgáltatásuk Európában és Ázsiában is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×