eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Közel egymilliárdos turistamágnes beruházás épül

Közel egymilliárdos turistamágnes beruházás épül

Csillagászati látogatóközpont épül a harmadik magyar csillagos égbolt parkban.

Az összességében nettó 990 millió forintos támogatásból megvalósuló, európai viszonylatban is egyedülálló csillagászati látogatóközpontot Répáshután hozzák létre - közölte Nagy Júlia, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) kommunikációs és ökoturisztikai osztályvezetője.

Részleteket egyelőre nem árult el, mint mondta, a terveket várhatóan januárban mutatják majd be.

A Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányhatározat szerint a Bükki Csillagda megvalósítására a jövő évben 564 millió, míg 2019-ben további 426 millió forintot biztosít a kabinet.

A Bükki Nemzeti Parkot idén júniusban minősítette csillagoségbolt-parkká a Nemzetközi Sötétégbolt Szövetség (IDA). Ezzel a BNP lett a világon a 49., Magyarországon pedig a Zselic és a Hortobágy mellett a harmadik olyan terület, mely a szigorú követelményeket teljesítve kiérdemelte ezt a címet.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×