Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy 25 éve lefagyasztott embriónak adott életet egy 26 éves amerikai nő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rekordot jelentő 25 év után született egészség gyermek egy lefagyasztott embrióból az Egyesült Államokban.

A Tennessee-ben élő Tina Gibson és férje, Benjamin a knoxville-i Nemzeti Embrióadományozó Központban (NEDC) fogadott örökbe egy lefagyasztott embriót, amelyet idén márciusban ültettek be Tina méhébe  írja az MTI a The Independent nyomán.

A pár korábban a gyermek-örökbefogadáson is gondolkodott, de végül a fagyasztott embriótranszfer mellett döntöttek.  Kislányuk november 25-én jött a világra. Emma egy édes kis csoda ” – mondta  Benjamin. Azt hiszem egész tökéletes ahhoz képest, hogy ennyi éven át le volt fagyasztva” – jegyezte meg az édesapa, utalva arra, hogy a beültetett embriót még 1992-ben lett lefagyasztva. 

Az embriót annak idején ráadásul mindössze másfél évvel Tina születése után fagyasztották le. 

Soha nem fogom elfelejteni, hogy mit mondtak Gibsonék, amikor megmutattuk nekik az embriók fotóját a beültetéskor. A 25 éves Tina azt mondta: 

ezek az embriók lehettek volna a legjobb barátaim 

 idézte fel Carol Sommerfelt, az NEDC munkatársa.

A központ a párok által fel nem használt és ezért mások számára felajánlott embriókkal foglalkozik. A világ első fagyasztott embrióból született babája 1984-ben jött a világra Ausztráliában. Az embrióadoptálás gyakorlatának széles körű megismertetésével foglalkozó Embryo Adoption Awareness Centre szerint évente 25 százalékkal nő az embrióadoptálás révén született babák száma.