eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Megemelte Magyarországot az észak-koreai atomrobbantás

Megemelte Magyarországot az észak-koreai atomrobbantás

A szeptember 3-i észak-koreai hidrogénbomba-robbantást nemcsak jelezték a magyarországi szeizmológiai állomások, de 12 perccel a detonáció után pár másodpercre meg is emelkedett Magyarország.

Az Origo bejutott a Sas-hegy gyomrában található szeizmológiai állomásra, ahol a volt második világháborús alagútrendszerben most a rengéseket mérik. Kiszely Márta, az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa ott mutatta be, hogy szeptember 3-án a robbantás után tizenkét perccel értek Magyarországra a rengéshullámok, és húsz másodperc alatt az egész országot megemelték, majd visszadobták. 

2006 óta összesen hatszor robbantott Észak-Korea, és az összeset mérni lehetett Magyarországon, de ez, a szeptember 3-ai volt eddig a legerősebb.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×