eur:
393.27
usd:
368.05
bux:
65879.16
2024. április 24. szerda György

Ilyen videó még soha nem készült Magyarországon!

Kifejlett hiúzt filmezett le egy éjszakai kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Parkban. Ez az első jó minőségű felvétel az állatról, amellyel nagyon nehéz találkozni, mert rendkívül fejlettek az érzékszervei és rejtőzködve él - mondta az InfoRádió Barangoló című műsorának az Aggteleki Nemzeti Park munkatársa. Szabó Ádám hozzátette: a hiúz nem veszélyes az emberre, ezért a turisták továbbra is nyugodtan sétálhatnak a karsztvidéken és a Zemplénben.

Hiúz él az Aggteleki Nemzeti Parkban. Ez eddig sem volt ismeretlen tény a szakemberek előtt, és nem is titkolták, csak mostanáig nem sikerült felvételt készíteni az állatról - olvasható a nemzeti park honlapján.

A közelmúltban végre megmutatta magát az egyik kifejlett példány a kameracsapdának. A rövid felvételen is csak pár másodpercre megjelenő állat komótosan sétálva eltűnik a homályban. A hátramaradt nyomokból azonban azt is tudni véli az Aggteleki Nemzeti Park zoológiai referense, hogy nem egyedül él a most lencsevégre kapott nagymacska. Kis szerencsével hamarosan további felvételek készülhetnek róla, illetve róluk.

Ha valakiben esetleg felmerül a kérdés, hogy szabad-e kirándulni a hiúz lakta erdőben, a válasz egyértelműen igen, nyugodtan!

További részletek a Barangolóban, az InfoRádió magazinműsorában.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×