Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Online matematikaórát tart Lovász László, az MTA elnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tudomány működését mutatja be matematikai példákkal alátámasztva Lovász László Széchenyi-nagydíjas és Wolf-díjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke november 9-én Szegeden, a Magyar Tudomány Ünnepének megnyitóján, amelyet az interneten élőben is közvetítenek.

A Szegedi Tudományegyetemre szervezett esemény köszöntő beszédekkel veszi kezdetét, majd tudományos díjakat adnak át. Lovász László előadása nagyjából a negyedik tanórában kezdődik Hogyan is működik a tudomány? címmel - közölte az Akadémia pénteken az MTI-vel.

A közvetítés a http://tudomanyunnep.hu honlapról lesz elérhető.

Az elnök előadásában arról beszél majd, hogy minden kutatásban sok a zsákutca, de a legfontosabb felismerni azt, mikor jár tévúton a kutató. Ilyenkor kell visszatérni a kiindulóponthoz, vagy új témába fogni.

"Ez lelkileg nehéz. Volt úgy, hogy magam is szinte sírtam, amikor egy ígéretes ötletet ott kellett hagyni. Sok áltudományos tétel születik úgy, hogy egy kedvenc gondolatról nem ismerjük el, hogy nem állja ki a tudomány próbáját" - idézi a Wolf-díjas tudóst a közlemény.

A Magyar Tudomány Ünnepének idei rendezvénysorozatán országszerte körülbelül kétszáz eseményen várják a tudomány iránt érdeklődőket.

Részletes program a rendezvény oldalán olvasható.