eur:
393.8
usd:
369.43
bux:
65615.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ezüstérmet szerzett a magyar csapat a közép-európai matematikai olimpián

Ezüstérmet szerzett a magyar fiatalokból álló csapat a Drezdában rendezett 8. Közép-európai Matematikai Olimpián, ahol az egyéni versenyben is minden csapattag díjazott lett - tájékoztatta a szervezők képviselője kedden az MTI-t.

Pintér Ferenc, a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány kuratóriumi titkára elmondta: a hattagú magyar csapat Lengyelország mögött végzett a második helyen. Az egyéni versenyben mind a hat diák díjazott lett, a legjobban teljesítők sorában aranyérmet szerzett Williams Kada (szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), ezüstérmes lett Szabó Barnabás (budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), bronzérmet nyert Fekete Panna Tímea (pécsi Leővey Klára Gimnázium), Gyulai-Nagy Suzina és Nagy-György Pál (szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), valamint Szőke Tamás (miskolci Földes Ferenc Gimnázium).

A közép-európai matematikai olimpián Magyarország csapata hetedszer vett részt a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány és a Bolyai János Matematikai Társulat anyagi támogatásával és szervezésében. Az olimpián Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Litvánia, Németország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia versenyzői vetélkedtek.

A magyar fiatalok csapatát Hujter Bálint és Szoldatics József, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanárai vezették, rajtuk kívül az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola tanárai segítették a fiatalok felkészülését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×