eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vízzel kapcsolatos magyar innovációk

Vízzel kapcsolatos magyar innovációk, gyermekfoglalkozások, vetélkedők, tudományos talkshow, kiállítások várják a látogatókat április 18-tól 20-ig, 10 és 18 óra között a Magyar Nemzeti Múzeumban és a múzeum kertjében megrendezendő harmadik Tudományfesztiválon.

A hagyományosan a Föld napja alkalmából megrendezett fesztivál idén a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve magyarországi rendezvényeihez kíván csatlakozni. A rendezvény fókuszában idén a fenntartható vízgazdálkodás, a vízkészletek szűkösségének veszélyei, víztakarékosság, a vízi közlekedés lehetőségei és a vízzel kapcsolatos kutatások, innovációk állnak - részletezi a szervezők közleménye.

A Magyar Nemzeti Múzeum épületében bemutatkozik a Duna Múzeum és a Zebegényi Hajózástörténeti Múzeum kiállítása, csakúgy, mint a nevezetes gyógyfürdőinkről készült tárlat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Titanic túlélőinek mentését végző Lengyel Árpád, a Carpathia hajóorvosának munkásságával, a TudásPresszóban pedig Fábri György, az ELTE rektorhelyettese beszélget vendégeivel.

A múzeumkertben többek között múzeumpedagógiai gyerekfoglalkozások, matróz-kadét képző, víztakarékos tudományos fejlesztések, valamint vízi járművek bemutatója várja az érdeklődőket.

A Tudományfesztivál célja a tudományos ismeretterjesztés, a magyar fejlesztések megismertetése az érdeklődőkkel, valamint a tudomány népszerűsítése egy minden korosztály számára érdekes rendezvény keretén belül. A fesztivált idén is a Magyar Nemzeti Múzeum, a TIT Kossuth Klub Egyesület, a Bolyai Pedagógiai Alapítvány, valamint az Outdoor Mission rendezvényszervező együttműködésében rendezik meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×