eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma

Elindult az űrállomásra a Szojuz

Két orosz és egy amerikai asztronautával a fedélzetén elindult kedd hajnalban Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a Szojuz TMA-21 űrhajó.

Alekszandr Szamokutyajev parancsnok, Andrej Boriszenko és Ron Garan, a NASA repülőmérnöke az ISS 27. expedíciójának három tagjához, az orosz Dmitrij Kondratyevhez, az olasz Paolo Nespolihoz, az Európai Űrügynökség űrhajósához és Catherine Coleman amerikai űrhajósnőhöz csatlakozik a kétnapos űrutazás végén.

A két orosz először, az amerikai másodszor jár a világűrben.

A Szojuz a tervnek megfelelően, közép-európai idő szerint 0 óra 18 perckor emelkedett fel a kazahsztáni orosz űrközpontból, majd néhány perc elteltével Szamokutyajev jelentette, hogy az űrhajó Föld körüli pályára állt.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×