Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiknek jött a legjobbkor az izlandi vulkánkitörés?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jókor váltott blogformátumra a régi vulkánhíradó: éppen egy hónappal ezelőtt váltottak a szerkesztők, röviddel a világ legnagyobb érdeklődését kiváltó vulkánkitörése előtt. A vulkáni hamu \"jóvoltából\" ugrásszerűen emelkedett a blog olvasottsága. Az Eyjafjöll aktivitása egyébként pénteken nem gyengült, sőt a kitörési felhő most épp magasabbra emelkedik, mintegy 5 kilométerre, ez jól látható a webkamerákon.

A régi vulkánhíradó helyett az interaktívabb blogra való áttérést épp egy hónapja választottuk - olvasható a Tűzhányó blogon.

Kezdetben napi száz látogató már nagy örömmel töltötte el a szerkesztőket.

Mint írják: "örültünk, hogy ennyien érdeklődnek a vulkánok és egyben a munkánk iránt. Aztán jött egy szerencsés, vagy talán szerencsétlen helyzet, és egy kétszáz éve szunnyadó vulkán felébredt Izlandon."

Az Eyjafjöll kitöréséről a kezdeti lávaszökőkutas fázisban is képeket, videókat közöltek. Aztán a vulkán gondolt egyet, és megtréfálta Európát. Olyannyira, hogy szinte teljesen leállt a repülőforgalom az öreg kontinensen, de még távoli járatok se szállhattak fel és le.

A blogon közölt bejegyzésben olvasható, hogy "napi többszöri frissítéssel, izgalmas és érdekes hírek közzétételével, a tévhitek eloszlatásával sikerült egy olyan hírforrást létrehozni, melyre az internetes és írott média is hivatkozik. Vezető kutatónk, Dr. Harangi Szabolcs több televízióban, rádióban is szerepelt és volt olyan nap, amikor a látogatottságunk meghaladta a 8000 megtekintést, mindezt közel 2900 helyről, a Föld minden tájáról."

Úgy tűnik, elértük célunkat és ha nem is frissítünk minden nap annyiszor, mint az Eyjafjöll legaktívabb periódusában, igyekezni fogunk, hogy színvonalasan és szakmailag korrekten tájékoztassuk az érdeklődő közönséget - ígérik a szerzők.

Az Eyjafjöll aktivitása pénteken nem gyengült, sőt a kitörési felhő most épp magasabbra emelkedik, mintegy 5 kilométerre, ez jól látható a webkamerákon.

Mindenesetre Európát egyelőre nem fenyegeti újabb hamu okozta repülési káosz, ezt a London VAAC legújabb jelentése is megerősíti.