eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma

Túlélési ötletek miatt olvasnak több krimit a nők

Az erőszakos bűncselekményektől való félelmük miatt olvasnak több krimit a nők, mint a férfiak - állapították meg amerikai tudósok.

Az összefüggést az Illinois-i Egyetem tanulmányának következtetéseiből állapították meg.

"Tudjuk, hogy a férfiakhoz képest a nők jobban félnek az erőszakos bűncselekményektől, holott ők ritkábban esnek áldozatul ezeknek" - idézi a Geo magazin Amanda Vicaryt, a tanulmány egyik szerzőjét, aki kifejtette: a regényekben és a televíziós programokban ők nemcsak kikapcsolódást, hanem ötleteket is keresnek arra, hogyan éljék túl a veszélyes helyzeteket.

A német könyvkereskedők adatai szerint 2008-ban a nők 55 százaléka, a férfiaknak pedig 44 százaléka olvasott el legalább egy krimit.

A kutatás vizsgálatai arra az eredményre jutottak, hogy a nők félelme annál nagyobb lesz, minél többet olvasnak a rablásokról, támadásokról. Így létrejön egy ördögi kör, hiszen a nők ezek után még több krimit olvasnak ötletmerítés és feszültséglevezetés céljából.

A tanulmány emellett megállapította, hogy a nőket hidegen hagyják azok az akciófilmek, amelyek nincsenek összefüggésben a hétköznapi eseményekkel és esetekkel. Az ilyen filmekkel elsősorban a férfiak élik ki fantáziájukat.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×