Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kétségek Hitler halála kapcsán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétségek vetődtek fel Adolf Hitler halálának körülményeivel kapcsolatban, ugyanis egy amerikai kutató azt állítja, egy nőé az a koponya, amit eddig a náci diktátor maradványának hittek.

Egy 20 és 40 év közötti nő koponyája az, amit eddig Adolf Hitlerének gondoltak - derül ki egy amerikai kutató vizsgálatából.

A connecticuti egyetem archeológusa, Nick Bellantoni Moszkvában egy óráig tanulmányozhatta a náci diktátor maradványait, és azt a kanapét is, amely Hitler bunkeréből származott, és amelyen állítólag a vére van. A kutató DNS-mintát is vett, és ennek eredménye, valamint a koponyacsontok vizsgálata alapján azt állapította meg, az egy 20 és 40 év közötti nőtől származik.

"A csont nagyon vékonynak tűnik, a férfi csontok sokkal erősebbek" - magyarázta Nick Bellantoni, aki egy dokumentumfilmhez használta fel az információkat.

Az eddig ismertek alapján Hitler 1945. április 30-án öngyilkosságot követett el Eva Braunnal együtt berlini bunkerében, miközben a szovjet csapatok már a várost támadták. A háború után a csontokat Moszkvába vitték, de ezeket 1970-ben a KGB elégettette, a koponyatöredék és a fogmaradványok kivételével.

Az amerikai kutató szerint az is kizárható, hogy a koponya Eva Brauné, aki ugyan öngyilkossága idején 33 éves volt, de nincs arról adat, fejbe lőtte volna magát, míg a csontokon van egy golyó ütötte lyuk.