eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A szódabikarbóna jelenti a reményt a vesebetegeknek

A szódabikarbóna lehet a csodaszer a vesebántalmakban szenvedők számára - legalábbis ezt állítják brit kutatók, akik szerint a mindennapokban használt szer csökkenti a vesebaj további romlását.

A szódabikarbóna drámaian lecsökkentheti a veseelégtelenségben szenvedő betegek állapotának további romlását - állítják a Royal London Hospital kutatói, akik 134 páciensen végeztek kísérletet.

Ezeknek a vesebántalmakban szenvedő betegeknek naponta tabletta formájában adtak szódabikarbónát. Egy év elteltével azt találták, hogy a páciensek veseműködésének romlása sokkal lassabb lett, mint azoknál, akik nem kaptak a szerből.

A Journal of the American Society of Nephrology című szaklapban publikált tanulmányból kiderül az is, hogy azoknál a betegeknél, akik szódabikarbóna tablettát szedtek, csökkent az esélye a végstádiumú, dialízist igénylő veseelégtelenség kialakulásának.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×