eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gélben kapják a Viagrát a nők

Már tesztelik a Virginiai Egyetemen azt a gyógyszert, amely olyan hatással van a nőkre, mint a férfiakra a Viagra. A tesztoszteron tartalmú gyógyszer növeli azoknak a nőknek a libidóját, akik elveszítették érdeklődésüket a szex iránt.

A kór neve hipoaktív szexuális vágybetegség, a szexuális érdeklődés és vágy csökkenése jellemzi. Szakértői becslések szerint az amerikai nők egyharmadát érinti bizonyos mértékben.

"Ez a nők körében a legelterjedtebb szexuális probléma" - figyelmeztet Anita Clayton pszichiáter, a 2007-ben megjelent "Kielégülés: A nők, a szex és az intimitás keresése" című könyv szerzője.

A szer hatékonyságát és biztonságos voltát a Virginiai Egyetemen kívül 99 amerikai egészségügyi intézmény teszteli majd. Ha a gyógyszer zöld jelzést kap az amerikai élelmiszer- és gyógyszerengedélyezési hivatal (FDA), akkor a gyártó reményei szerint bárki szedheti majd.

Clayton vizsgálatában 25, 30 és 65 év közötti nő vesz részt; mindnyájuknak mindkét petefészkét eltávolították, ösztrogént kapnak, és pszichiátriai problémákat okoz a számukra a libidójuk csökkenése.

A szexuális érdeklődést mindkét nemnél nagyrészt a tesztoszteronszint határozza meg. Mivel a női tesztoszteronnak pontosan a felét a petefészek termeli, annak eltávolítása a szexuális vágy csökkenéséhez vezethet.

A szer gél formájában kerül a remények szerint forgalomba: kis adagban kell az alkarra nyomni, a bőrön keresztül 24 órán keresztül szivárog a tesztoszteron a véráramba.

Clayton szerint az új gyógyszer azért jobb a korábbiaknál, mert azonos szinten tartja a tesztoszteront - ahogyan ezt a szervezet is teszi normális esetben.

Ez egyébként már a teszt második szakasza. Az elsőben résztvevő nők a szexuális kielégülés 283 százalékos növekedéséről számoltak be.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×