eur:
394.06
usd:
368.76
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Óvakodjon a csoki sötét oldalától!

Félrevezetők lehetnek az étcsokoládé pozitív egészségi hatásáról szóló hírek, több gyártó ugyanis eltávolítja termékéből azt az összetevőt, amelynek a kedvező hatás tulajdonítható - hívták fel a figyelmet brit tudósok.

Több vizsgálat is kimutatta, hogy az étcsokoládé a flavonoltartalmának köszönhetően hozzájárul a szív és a keringési rendszer egészségének megőrzéséhez.

Igen ám, csakhogy számos gyártó eltávolítja a flavonolokat, mert azok (túlságosan) keserű ízt okoznak. Ezzel természetesen oda a pozitív hatás is, miközben a magas zsír- és cukortartalom egyebek mellett éppen a szívnek és a keringésnek tesz rosszat - írták brit kutatók a Lancet című szaklapban.

Az étcsoki a flavonolok eltávolítása után is elnyerheti sötét színét, így a fogyasztóknak résen kell lenniük, ha szeretnék élvezni az édesség kedvező egészségi hatását. Ezt megkönnyíti, hogy a gyártóknak fel kell tüntetniük az erre vonatkozó információt.

A szakemberek megjegyzik, hogy még ha tartalmaz is az étcsoki flavonolt, a "gonosz" akkor is ott lakozik benne, a cukor, a zsír és a kalóriák formájában, így csak visszafogott mennyiségben érdemes fogyasztani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×