eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Meglepő eredmények a ringó csípő és a termékenység kapcsolatáról

A női csípő izgató ringása valóban felkelti a férfiak figyelmét, de az eddigi feltételezésekkel szemben nem jele annak, hogy a nő "szaporodásra" kész állapotban van.

Az egyik ontariói egyetem szakértői önkéntes jelentkezőkön vizsgálták, hogy járásuk és hormonszintjük milyen kapcsolatban van. Az eredmények szerint azok a nők voltak a legtávolabb az ovulációtól, akik a legcsábítóbban sétáltak.

A kutatás egyik brit résztvevője szerint a felmérés alátámasztotta azt az elképzelést, hogy a nők elrejtik termékenységük jeleit a nem megfelelő partnerek elől.

A nőknek széles eszköztára van azokból a finom jelekből, amelyekkel a férfiak tudtára hozhatják, hogy termékenyek. Meghan Provost vezetőkutató azt mondta: korábban úgy gondolták, hogy a csípő ringatása is ezek közé tartozik.

A szakértő a felmérésben résztvevő nők járását elemezte. A kutatás során negyven férfinak rövid filmeket mutattak a sétáló nőkről, és arra kérték őket, hogy osztályozzák őket aszerint, mennyire vonzó a járásuk. Az eredményeket később összevetették a nők hormontesztjével.

Meghan Provost szerint az eredmény annyira meglepő volt, hogy a kísérletet megismételték egy másik férficsoport bevonásával.

A felmérésből kiderült, azok a nők, akik a legközelebb voltak a petesejt leválásához, kevésbé himbálták a csípőjüket, és a térdüket is szorosabban tartották, mint a többiek.

A kutató felhívta a figyelmet: az eredmény egybevág azokkal a kutatásokkal, amelyek szerint a termékenységi állapotban lévő nők az ovulációjukat szeretnék eltitkolna a választott partnerükön kívüli férfiak előtt.

A szexi járás túl nyilvánvaló jel lenne, ezért a nők, a feltételezések szerint, illatuk és arckifejezésük megváltoztatásával jelzik ezt, amelyet kizárólag közvetlen közelről lehet észlelni.

Ha a nők megpróbálják megvédeni magukat a szexuális zaklatástól a termékenységi időszakuk csúcsán, arra kényszerülnek, hogy vonzóságukat akkor hirdessék, amikor még szervezetük nincs készen a megtermékenyülésre - mondta a kutató.

John Manning, a University of Central Lancashire munkatársa is egyetért ezzel a megállapítással.

Szerinte a nők elemi érdeke az, hogy egyetlen férfival alakítsanak ki közeli kapcsolatot, aki segít felnevelni a gyermekeket, nem pedig az, hogy a termékenységi időszakukban nagyszámú, értük versengő férfi figyelmét keltsék fel.

Azt hiszem, hogy ezek a finom jelek, amelyeket a nők az ovuláció idején alkalmaznak, bizonyos értelemben a monogámiát segítik - tette hozzá a szakértő.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×