eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Akadémiai reformok kezdődnek

A modern kor követelményeinek megfelelő reformokat ígért a Magyar Tudományos Akadémia megújulása érdekében az intézmény elnöke.

Vízi E. Szilveszter a 175. közgyűlés második, zárónapján úgy fogalmazott: olyan adó és társadalompolitikára van szükség, amely erkölcsileg és anyagilag érdekeltté teszi a tudósokat az újításokban.

Az Akadémia elnöke emlékeztetett arra, hogy a belső reformok végrehajtása érdekében az alapszabály módosítását tervezik.

Vízi E. Szilveszter hangsúlyozta: a kutatások támogatására vonatkozó változatásokról a mai ülésen döntenek a résztvevők.

Hozzátette: a tervek szerint megszűnik az automatikus támogatás, és csak azok a kutatócsoportok kapnak pénzt, amelyek sikerrel szerepelnek a nemzetközi pályázatokon, vállalati kapcsolatuk vagy szerződésük van, és megfelelő számú megjelentethető tudományos cikk tanúskodik tevékenységükről.

Hétfőn Magyarország legintenzívebb reformkorszakát ígérte az akadémikusoknak írt levelében a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az új Magyarország felépítése nem csak történelmi kényszer, de végre történelmi lehetőség is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×