eur:
394.36
usd:
370.11
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Itt az első gyógyszer szénanátha ellen

Svédországban megszületett az első tabletta formájú gyógyszer szénanátha ellen. A vakcinát jövő évtől kezdik forgalmazni. Az eddigi szerek is használtak valamelyest, de azoktól többnyire csak jókat aludtak a betegek - adta hírül az Esti Hírlap.

Sikerült létrehozni az első vakcinát szénanátha ellen - jelentették be a stockholmi Karolinska Institut orvosai. A tabletta formájú gyógyszer a szénanáthát kiváltó virág és növényi pollen ellen nyújt védelmet, és, mint azt a kísérletek bizonyítják, 50 százalékkal meghosszabbítja az allergiások tünetmentes napjait.

A gyógyszert eddig 1700, Európa különböző tájain élő betegen tesztelték, és a tesztalanyok kivétel nélkül meg voltak elégedve vele, ugyanis még mellékhatásai sincsenek.

Az allergiásoknak azonban még várniuk kell arra, hogy a tablettát vásárolhassák meg a patikákban a különféle, pillanatnyi enyhet nyújtó sprayek helyett, ugyanis a vakcinát csak jövő tavasszal dobja piacra a svéd gyártó-cég.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×