eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Gyömbér, a jótékony gyilkos

Hatásos lehet a gyömbér a petefészek rosszindulatú daganatai ellen - állítják amerikai tudósok. A Michigani Egyetem kutató szerint a gyömbér nemcsak képes megölni a rákos sejteket, de segít abban is, hogy ne válhassanak immunissá a kezelésre.

Az amerikai egyetem kutatói gyömbérport használtak kísérleteikhez, hasonlót ahhoz, mint ami fűszerként a boltok polcain is megtalálható. A porból oldatot készítettek, amely minden elvégzett teszt alkalmával megölte a petefészek rákos sejtjeit.

A gyömbér ráadásul két különböző módon végzett a rákos sejtekkel. Az egyik a "sejt-öngyilkosságnak" is nevezhető apoptózis, amelyre a hagyományos kemoterápia is alapoz, a másik pedig az autofágia, amelynek során a sejt tulajdonképpen felemészti önmagát.

Rebecca Liu, a kutatásról szóló jelentés szerzője szerint ez azért különösen fontos, mert a legtöbb petefészek-rákban szenvedő nőnél visszatérő problémáról van szó, amely egy idő után ellenállóvá válik a hagyományos kemoterápiára. Mivel a gyömbér kétféleképpen öl, segíthet megakadályozni az immunitás kialakulását.

A kutatók azonban arra figyelmeztetnek, hogy egyelőre előzetes eredményekről van szó, amelyet további kutatásoknak kell igazolniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×