eur:
395.14
usd:
371.18
bux:
65348.24
2024. április 19. péntek Emma

Az olimpia után vizsgálnák az orosz kizárást

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a riói olimpia után meg akarja vizsgálni, miként lehetne megszüntetni az orosz atléták kitiltását.

"Egy munkacsoportot kértem fel, hogy dolgozzon ki egy ütemtervet a párbeszédről a témában. A célunk a kizárás feloldása" - közölte Sebastian Coe, az IAAF brit elnöke.

A tavaly ősszel kirobbant orosz doppingbotrány következményeként az IAAF kitiltotta az összes orosz atlétát a riói olimpiáról. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a 68 érintett fellebbezését, végül csak az Egyesült Államokban élő távolugróét Darja Klisináét fogadta el. Így ő volt az egyetlen orosz atléta, aki indulhatott a brazíliai játékokon.

Az orosz doppingügy után viszonylagos nyugalomban rendezték meg a riói atlétikai versenyeket.

"Figyelemreméltó héten vagyunk túl. Szombat estig három világrekord, tíz kontinentális, kilenc olimpiai és 93 országos csúcs dőlt meg" - jelentette ki Coe az IAAF sajtótájékoztatóján.

Coe szerint biztosan voltak olyanok, akik kiábrándultak az előzmények miatt az atlétikából, "de a honlapunk növekvő forgalma azt bizonyítja, hogy fennmaradt a sportág iránti érdeklődés".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×