eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Dénes Tamás: igazából csak most kezdődik a torna

Rövid szünet után hamarosan eldől, hogy melyik ország nemzeti 11-e nyeri meg a futball Európa-bajnokságot. Dénes Tamás, az InfoRádió szakírója szerint már régen volt ilyen kevés gól kontinensviadalon.

"Az 51 mérkőzésből már csak hét van hátra, tulajdonképpen igazából csak most kezdődik a torna. A végjátékot tekintve az a legfontosabb kérdés, hogy kik játszanak a döntőben, melyik csapat nyer - általában ezt szoktuk mondani, de most mégis más a helyzet, mert a magyar válogatott részt vett a tornán és a legkevesebb, amit mondhatunk, hogy becsülettel helyt állt. Azért ne szálljunk el, a magyar válogatott bebizonyította, hogy az európai középmezőnyben van a helye, és azért ez a korábbiakhoz képest egyáltalán nem lebecsülendő teljesítmény" - emelte ki Dénes Tamás.

A futballszakíró hozzátette, egy-egy játékost, Nagy Ádámot vagy Kleinheisler Lászlót külön is figyeltek európai klubok.

"Éppen a tegnapi nap folyamán láttam, hogy Kleinheislert, aki a Werder Bremen játékosa, Németországban futballozik, az olasz Bologna igyekszik majd megkeresni vagy talán már le is szerződtette. Nagy Ádám kérőinek felsorolására pedig talán a műsoridő is kevés lenne" - fűzte hozzá Dénes Tamás.

Az InfoRádió Eb-szakértője hangsúlyozta, arra lehetett számítani, hogy ez egy kiegyensúlyozott torna lesz és mivel nincsen nagy különbség a csapatok között, általában kevés a gól. Hozzátette, az 1990-es olaszországi világbajnokság óta nem volt nagy tornán ilyen kevés, ami, mint mondta, azt jelenti, a végsőkig kiéleződtek a csaták.

"Az esélyesek közül elbuktak a spanyolok, igaz, az olaszoktól kaptak ki, és elbuktak az esélyes angolok is, akik nyilván nem gondolták azt, hogy nem az övék a legjobb brit válogatott, az ugyanis az eredmények alapján Wales, ami meg is előzte a csoportban az angol válogatottat, és a torna egyik meglepetése volt" - mondta Dénes Tamás.

Hozzátette: "a másik meglepetéscsapat az izlandi, amely az angolok ellen gyönyörű győzelmet aratott. Az angolokat ez természetesen kiborította. Gary Lineker, akinek több nagy mondását őrzik, tőle származik például az, hogy a futball egy olyan játék, amelyet 22-en játszanak és a végén mindig a németek nyernek, most azt találta mondani, hogy kikapott az angol válogatott, története egyik legrosszabbul viselhető vereségét szenvedte el egy olyan szigetországtól, ahol több a gejzír, mint a futballpálya."

Következnek a negyeddöntők, ahol a sláger minden bizonnyal a német és az olasz csapat mérkőzése lesz. Érdekes, hogy az olaszok a címvédő spanyolok után megkapták a világbajnok németeket. A németek bár favoritok, nagyon kell vigyázniuk, hiszen nagy tornán nem győzték még le az olaszokat - hívta fel a figyelmet a futballszakíró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×