eur:
394.04
usd:
369.84
bux:
65766.8
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egymásra talált a magyar válogatott és az ország

Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a magyar válogatott, sem utolsó mérkőzésén, sem a tornán - mondta Dénes Tamás futball-szakíró. Az InfoRádió munkatársa a belgáktól elszenvedett négygólos vereség után értékelte a csapat teljesítményét.

„A belga válogatott a világ második legjobbja a FIFA-ranglista szerint, és sokkal jobb képességű játékosokból áll, mint a magyar válogatott” - emlékeztetett Dénes Tamás.

„Bátran kezdett a magyar csapat, ám egy kicsit zavarodottan amiatt, hogy az utolsó pillanatban megsérült, combizomhúzódást szenvedett Kleinheisler László, ezért váltani kellett” - véli a futball-szakíró.

„Nyíltan játszottunk – talán alapot adott erre az előző mérkőzések eredménye –, de a belgák olyan elképesztős sebességkülönbségben voltak, ami meglepő volt” - fogalmazott.

„Elhittük azt, hogy a magyar válogatott közeledett sokat a világelithez. Azt gondolom, hogy ez a realitás: a magyar válogatott bejutott a legjobb 16 közé az Európa-bajnokságon – amire előzetesen nagyon kevesen számítottak, és még kevesebben, hogy csoportelsőként teszi majd ezt” - véli Dénes Tamás.

A futball-szakíró szerint becsületre méltó, hogy amikor lehetett látni, hogy a belgák jobbak, vezettek, egymás után alakítják ki a helyzeteket, akkor is megpróbált a magyar csapat támadni.

„Bátran futballozott, és kísérletezett az egyenlítéssel. Ha egy picit nagyobb szerencséje van, akkor ki is egyenlíthetett volna, de úgy éreztem, hogy ha sikerülne az egyenlítés, a belgáknak lenne rá válasza” - mondta.

„Van egy csapat, és ennek a csapatnak van egy szurkolótábora. Az ország és a csapat egymásra talált ezen a tornán. Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a magyar válogatott sem a belgák elleni mérkőzésen, sem az Európa-bajnokságon, és kétségtelen tény, hogy néhány magyar futballistára felfigyelt Európa” - hangsúlyozta az InfoRádió munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×