eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Dénes Tamás: pofozógépből csoportelsőség

A presztízs mellett az értékük is sokat nőhet a magyar labdarúgóknak az Európa-bajnokság után - mondta Dénes Tamás, az InfoRádió Eb-szakértője.

„Biztos, hogy nőhet az anyagi értéke is a játékosoknak, presztízsben rengeteget nőtt. A magyar csapat a külföldi szakemberek szerint pofozógép szerepre volt kárhoztatva az Európa-bajnokság előtt, viszont csoportelsőként jutott tovább. Nem beszéltem olyan külföldi újságíróval, akit ez ne lepett volna meg, de valljuk be, kicsit minket is” - fogalmazott Dénes Tamás.

Az InfoRádió Eb-szakértője elmondta, nagyszerű volt a hangulat szerda este a lyoni stadionban a szurkolók, az újságírók és a játékosok körében is, akik életük nagy élményeként élték meg a mérkőzést, az Eb eddigi szakaszát, és várják a toulouse-i folytatást.

Kemény Dénes az InfoRádióban úgy fogalmazott, Magyarországon mindenki megbolondult, Dzsudzsák Balázs, viccesen, azt mondta, a cél már a döntő. Arra a kérdésre, le kell-e szállítani a földre a játékosokat, Dénes Tamás azt mondta, egy futballista nem is mondhat mást, úgy kell felmennie a pályára, hogy minden mérkőzést meg kell nyerni.

A labdarúgó-szakíró emlékeztetett: „a portugálok elleni találkozó előtt, amikor már biztossá vált, hogy a magyar csapat továbbjut, sokan gondoltak arra, különösen az összeállítást látva, hiszen három-négy kulcsjátékos a sárgalapja miatt pihent, hogy Bernd Storck kapitány dobta a mérkőzést, inkább a biztonságra törekszik: jó lenne kis vereséggel megúszni és menjünk Nizzába a második helyre. Ehhez képest a válogatottnak nyerési esélye volt.”

Dénes Tamás hozzátette: „a portugáloknál, ha nincs Cristiano Ronaldo, de miért ne lenne, teljesen másképp nézett volna ki a mérkőzés. Ha 3:3 után, ha Elek Ákos lövése nem a kapufáról jön ki, lehet, hogy a portugálok nem tudnak fordítani. Ez egy nagyon szép eredmény egy nagyon jó hangulatú mérkőzésen. Nagyon ritkán lehet magyar szurkolókat örömükben sírva látni kijönni a futballstadionból.”

Az egész európai futballközvéleményt meglepte, hogy a szintén meglepetés walesi válogatott mellett a magyar csapat szerezte eddig a legtöbb, hat gólt – hangsúlyozta a futball-szakíró.

„Ha valaki azt mondja előre, hogy három mérkőzés után kettes gólátlaggal, hat góllal állunk, minden meccsen rúgunk gólt, egyrészt nem hisszük el, másrészt arra gondolunk, nem biztos, hogy az az igazság, amiről eddig korábban szó volt, hogy a magyar válogatott jól védekezik, de esetleges a gólszerzése. Az a taktika, amit Bernd Storck kitalált, hogy a szilárd védekezésből, labdatartásból menjünk át támadásba, eddig nagyon bevált” - emelte ki Dénes Tamás.

Hozzátette: „az ember igyekszik higgadtan, a realitások talaján maradni, a belga válogatott is esélyesebb a magyar csapatnál, de nem szabad feltartott kézzel kimenni a pályára. A belgák játéktudásuk alapján nem jobbak, nem sokkal jobbak, mint a portugálok, ebből kell kiindulnunk. Az olaszok ellen jó meccset játszottak, de simán kikaptak. A harmadik csoportmérkőzésen sem szárnyaltak, valóban a másodikon jól játszottak, de hát jó csapat, jó játékosokkal, nagy egyéniségekkel.”

A magyar játékosok állapotáról a futball-szakíró azt mondta: „föl vannak dobva. A fizikai állapot is nagyon fontos, azt szokták mondani, hogy egy nagy torna elején mindenki jól játszik, mert frissek, feltöltődve érkeznek, ahogy aztán mennek a mérkőzések, fáradnak és a sorozatterhelés sokat kivesz belőlük. Minden fizikai mutató, amelyet meg lehetett ismerni, azt mutatja, hogy fizikailag a magyar válogatott az élcsoportba, a legjobbak közé tartozik. Nagyon okosan csinálta Bernd Storck, hogy forgatta a játékosokat, a cserekapus kivételével mindenki kapott lehetőséget. Gera Zoltán, aki a legidősebb, amennyit bírt, játszott. Tőle egyébként el voltak ájulva a sajtóközpontban, főleg az angolok, azt mondták, ennyi idősen így futballozni, ilyen gólt lőni, erre csak világklasszisok képesek” - idézte fel Dénes Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×