eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem lenne egyszerű az angolok ellen játszani

Amennyiben a magyar válogatott második helyen végezne a csoportjában – ez majd csak holnap este derül ki, hogy hogyan végez –, akkor Nizzában az angol csapattal játszik majd – emlékeztetett Dénes Tamás labdarúgó szakíró. Az InfoRádió munkatársa szerint nyilván az angolok ellen nem egyszerű játszani, de véleménye szerint színtelen-szagtannak tűnik az angolok futballja.

Nem hozott gólt az Anglia-Szlovákia mérkőzés. Ezzel a magyar válogatott egyelőre nincs a 16 között, Anglia pedig bukta a csoportelsőséget.

A hétfői eredmény egyértelműen az angolok hibája. Időnként azt lehetett látni a mérkőzésen, hogy mintha az angoloknak nem lenne élet-halál kérdése ezen a találkozón a győzelem. A döntetlennel biztosan kvalifikálják magukat. Kétségtelen tény, hogy a szövetségi kapitányuk minden létező csatárukat, támadó játékosukat bevetette, de nem volt igazán veszélyes az angol válogatott a kapura. Még akkor is ezt mondom, ha a mezőny legjobbja a szlovákok kapusa volt.

Az angol válogatott elbukta ezzel a csoportelsőséget, és az is eldőlt ezzel, hogy amennyiben a magyar válogatott második helyen végezne a csoportjában – ez majd csak holnap este derül ki, hogy hogyan végez –, akkor Nizzában az angol csapattal játszik majd. Nyilván az angolok ellen nem egyszerű játszani, de színtelen-szagtannak látom az angolok futballját. Leginkább azt mondhatom, hogy az elképzelés hiányzott a futballjukból.

Wales 3-0-ra verte Oroszországot. Mekkora meglepetésnek számít a magabiztos wales-i siker?

A válasz attól függ, hogy mikor teszed fel ezt a kérdést, vagyis attól, hogy a torna előtt mekkora meglepetésnek számított volna, és hogy most mekkora meglepetésnek számít. A torna előtt bomba meglepetés lett volna.

A tornán az oroszok nagyon gyengén muzsikáltak. Azt hittem, hogy erre a meccsre összeszedik magukat, de mi azt sohasem tudhatjuk kívülről, hogy a táboron belül mi a probléma.

Mindenképpen csalódást keltett az orosz válogatott. Az első mérkőzésen, az angolok ellen még a végén tudott menteni egy pontot, de rosszul játszott, a szlovákok ellen nagyon rosszul játszott, most pedig még rosszabbul.

A wales-iek ellenben jó benyomást keltettek, rendkívül egységes csapatot alkotnak, és van egy kiváló formában futballozó játékosuk, Gareth Bale, aki a torna első három gólos játékosa lett azzal, hogy eddig minden mérkőzésen szerzett egy gólt.

A wales-iek nagyon simán, a torna eddigi legfölényesebb győzelmét aratva tudtak továbblépni, és megnyerték a csoportot. Az a tény, hogy a wales-iek csoportelsőként lépnek tovább ebből az egyébként elsőre kiegyensúlyozottnak tűnő csoportból, abszolút meglepetés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×