eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ez Storck trükkje! - Így motiválja játékosait

A magyar labdarúgó-válogatott négy pontjával ugyan matematikailag még nem jutott tovább csoportjából a franciaországi Európa-bajnokságon, de erre jó esélye van, ennek ellenére Guzmics Richárd szerint a játékosok még nem nézik, kik lehetnek a lehetséges ellenfelek.

"A portugálok elleni meccstől függ, hányadik helyen végzünk a csoportban, így nincs értelme nézegetni a lehetséges ellenfeleket. Jelenleg csakis a következő meccs számít, arra koncentrálunk" - mondta az Izland elleni 1-1-es döntetlent követő vasárnapi sajtótájékoztatón a Wisla Krakow védője, aki hozzátette, álomszerű, hogy a csoport élén állnak két fordulót követően, mert ezt senki nem gondolta volna, de nem szeretnének felébredni ebből az álomból.

Guzmics a szurkolókról is beszélt, úgy vélte, magyar várost csináltak Marseille-ből, és hatalmas motivációt adott nekik, hogy 20-25 ezren voltak a lelátón. Kiemelte, nem tudja elképzelni, hogy bármi probléma lett volna velük a városban vagy a stadionban, de ha mégis, akkor arra kéri a drukkereket, hogy ne essenek túlzásba és sportszerűen szurkoljanak.

"Nagyon fontos döntetlen volt. A szünetben azt kérte Bernd Storck szövetségi kapitány, hogy egygólos hátrányunk ellenére játsszuk tovább a saját futballunkat. A második félidőben komoly nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és sikerült egyenlíteni, így győzelemmel ér fel ez a döntetlen" - mondta Guzmics, aki elárulta, vasárnap családi nap lesz a válogatottnál, melynek keretében mindenki jó pár órát tölthet a szeretteivel, ami egy plusz töltést adhat a játékosoknak.

A portugálokról szólva azt mondta, a soron következő rivális klasszis játékosokból áll, így nem hiszi, hogy idegesek lesznek majd, és tudják mi kell nekik a továbbjutáshoz - csakhogy ehhez a magyaroknak is lesz egy-két szavuk.

Korhut Mihály úgy vélte, Cristiano Ronaldo olyan világklasszis, akiből ugyan fel lehet készülni, de ő mindig képes váratlan megoldásokra. Hozzátette, nem lehet csakis egy emberből felkészülni, hanem az egész csapatból kell.

A debreceni védő elárulta, Storck kiválóan motiválja őket, minden játékos kapott egy félperces üzenetet valamely családtagjától, amelyet ő személy szerint mindennap megnéz. Hangsúlyozta, a német szakember nemcsak videókon keresztül tudja remekül motiválni őket, hanem szavakkal is.

"Éjjel egy óra után értünk haza, aztán vacsoráztunk és megbeszélés is volt, de ünneplés nem. Nekünk pedig korán kellett kelnünk, de éppen azt beszéltük, hogy szívesen jövünk, ha kell, akár a döntőig minden nap" - idézte fel Korhut a hazautat, amelyről elmondták, hogy az autópálya fizetőkapuinál a buszt észrevevő magyarok az autójukban kipattanva énekeltek és lobogtatták zászlóikat.

Korhut szerint nagyon kellett már a magyar futballnak, hogy kijusson egy nagy tornára, és egy álom megvalósulása lenne, ha tovább is jutnának. A portugálokról úgy nyilatkozott, mivel eddig csak két pontot gyűjtöttek, így nekik nyerniük kell a továbbjutáshoz, ezért arra számít, hogy a rivális nekiesik a magyar csapatnak.

"Ez esélyt kínálhat nekünk a gólszerzésre. Ausztriának kettőt, Izlandnak egy gólt rúgtunk, Portugáliának rúgjunk hármat! Nem olyan csapat a portugál, amelyiknek nem lehet betalálni" - mondta viccelődve Korhut, aki Ronaldóra is kitért, szerinte a hosszú klubszezon után kissé fáradtabb és pontatlanabb, s abban reménykedik, hogy az Eb-n lejátszott újabb két találkozó után még fáradtabb lesz, és még többször hibázik helyzetben.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott matematikailag még nem jutott tovább, de négy pontjával vezeti az F csoportot a második forduló után, és harmadiknál rosszabb már nem lehet a kvartettben. Az utolsó körben szerdán 18 órától Portugáliával találkozik Lyonban. A hat négyesből az első két helyezetten túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×