eur:
394.6
usd:
371.02
bux:
66548.24
2024. április 16. kedd Csongor

Belgium-Írország 3-0

Belgium 3-0-ra legyőzte Írországot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján, az E csoport második fordulójában.

Eredmény, E csoport, 2. forduló:

Belgium-Írország 3-0 (0-0)

---------------------------

Bordeaux, 39 493 néző, v.: Cüneyt Cakir (török)

gólszerzők: Lukaku (48., 70.), Witsel (61.)

sárga lap: Vermaelen (49.), illetve Hendrick (42.)

Belgium:

-------

Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembélé (Nainggolan, 57.) - Carrasco (Mertens, 64.), De Bruyne, Hazard - Lukaku (Benteke, 82.)

Írország:

---------

Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Ward - Hendrick, Whelan, McCarthy (McClean, 62.), Brady - Hoolahan (McGeady, 71.) - Long (Keane, 79.)

II. félidő:

----------

48. perc: egy gyors ellentámadás során De Bruyne szép szólót mutatott be a szélen, pontosan középre passzolt labdáját pedig Lukaku a 16-os vonaláról a jobb alsó sarokba lőtte (1-0).

61. perc: Meunier beadását a kapu előterében, középen érkező Witsel a hálóba fejelte (2-0).

70. perc: Meunier a belga szögletzászló közvetlen közelében szerzett labdát, passza után Eden Hazard elhúzott a vonal mellett, kívülről megkerülte a partjelzőt, pontos beadását pedig a középen teljesen őrizetlenül hagyott Lukaku a hálóba továbbította (3-0).

A belgáknál Kevin De Bruyne és Eden Hazard is a kezdőcsapatban kapott helyet annak ellenére, hogy kisebb sérülés miatt mindketten kihagytak egy edzést a héten. Marc Wilmots szövetségi kapitány döntése értelmében Radja Nainggolan és Marouane Fellaini a kispadra szorult. A írek közül a sérült Jon Walters hiányzott.

Az erőviszonyoknak megfelelően az első perctől kezdve a belgák támadójátéka érvényesült, a világranglista második helyezettje számos alkalommal eljutott az írek kapuja elé, és többször is lövéssel fejezte be akcióját. A 13. percben Alderweireld fejelt a kapufa mellé, a 22. percben Hazard lőtt ígéretes helyzetben a kapu fölé, majd Carrasco talált a hálóba, de a partjelző lest intett. A 29. percben De Bruyne veszélyes lövését védte Randolph, majd a szünet előtt Alderweireld fejesét hárították a gólvonal elől az írek.

A második félidő elején a belgák rögtön betaláltak, ezután az írek igyekeztek helyzetbe kerülni és egyenlíteni, de ezt kihasználva Witsel megszerezte a második belga gólt. Írország válogatottja a második felvonásban nem tudott komoly ellenállást kifejteni, és a meccs egészét tekintve reális, háromgólos különbséggel ért véget a találkozó.

A belga csapat három, az ír pedig egy ponttal várja a csoportkör utolsó fordulóját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×