Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem valószínű, hogy Fiola Attila játszhat szombaton

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
az egyik legérdekesebb kérdés, hogy Fiola Attilának a lába hogy van, a tegnapi edzést kihagyta. Ellentmondásosak a hírek, azt hiszem, mindenki reménykedik abban, hogy tud játszani, de a realitás az, hogy nem valószínű - mondta Dénes Tamás, az InfoRádió Franciaországban tartózkodó szakújságírója.

A szlovákok Hamsík vezérletével tudtak nyerni, a románok pedig a második tizenegyesüket értékesítették, és így nagyon fontos pontot szereztek. Egyébként úgy számoltak a mérkőzés után, hogy nagyon jó nekik ez a döntetlen, mert legyőzik az albánokat és akkor négy ponttal majd tovább fognak menni – a legrosszabb esetben harmadik helyezettként –, aztán az albánok elég jó benyomást keltettek tegnap este a marseille-i Stade Vélodrome-ban.

Sajnáltam az albánokat, mert a kilencvenedik percnél 0:0-ra tartották az állást, akkor kaptak ki 2:0-ra. Az albán válogatott jól játszott önmagához képest, a franciák pedig a második félidőben négy vagy öt csatárral is támadtak, ezért volt meglepetés, hogy tulajdonképpen a kilencvenedik percig egyetlen lövést sem tudtak a kapura irányítani. Amikor eljött a kilencvenedik perc, akkor Griezmann fejes góljával megszerezték a vezetést, majd az új szupersztár Dimitri Payet bebiztosította a győzelmet, így 2:0-ra nyertek a franciák.

Az angolok a walesiekkel, a németek a lengyelekkel küzdenek meg, míg az ukránok az észak-írekkel játszanak. Mit várhatunk ezektől a mérkőzésektől?

A walesiek és az angolok találkozója nyilván körítésében is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, szerintem tartanak az ottani rendőrök is tőle. A német-lengyel csata igazi presztízs mérkőzés. Bármilyen furcsa is, a lengyelek eddigi történetük során mindössze egyszer tudták megverni a német válogatottat. A németek erősebbek, de a lengyeleknek van egy Lewandowskijuk, aki azt mondta, hogy az ő számára azért ez nem lesz különleges találkozó, az ő számára a lengyel válogatott a fontos. Meglátjuk, hogy mire mennek egymás ellen.

Van-e híred arról, hogy hogyan készül a magyar válogatott a szombati Izland elleni mérkőzésre? Mire kell szerinted a leginkább odafigyelniük most?

A regenerálódásra és a frissítésre kell odafigyelni. Nyilván az egyik legérdekesebb kérdés, hogy Fiola Attilának a lába hogy van, a tegnapi edzést kihagyta. Ellentmondásosak a hírek, azt hiszem, mindenki reménykedik abban, hogy tud játszani, de a realitás az, hogy nem valószínű. Ma egy kicsit könnyebb programon vesznek részt azok a játékosok, akik játszottak az osztrákok elleni mérkőzésen. Tegnap is úgy volt, hogy azok edzettek többet, akik nem léptek pályára az osztrákok ellen. Közeledik már nagyon az izlandi mérkőzés, ma már várunk magyar szurkolókat is a városba.