Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A magyarok legyőzésével jutna tovább Izland

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már a magyarok szombati legyőzésével szeretnék biztosítani nyolcaddöntős szereplésüket az izlandiak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az Eb-k történetének legkisebb, mindössze 330 ezer lakosú országát képviselő északi csapat kedden egy pontot szerzett Portugália ellen (1-1), s azzal számol, hogy ha szombaton, Marseille-ben megveri a magyarokat, már biztosan nem kell majd hazautaznia a csoportkör végén.

"Egy győzelemnek elégnek kell lennie a továbbjutáshoz, de szeretnénk minél előbb pontot tenni erre a kérdésre, s a következő találkozón kiharcolni a 16 közé kerülést" - nyilatkozta Gylfi Sigurdsson, az izlandiak középpályása.

Hemir Hallgrímsson szövetségi kapitány szerint a portugálokkal szemben kiharcolt döntetlennek azért is van komoly értéke, mert a játékosok idegileg már nem görcsölnek annyira, mint az első mérkőzés előtt.

"Az mindig jó, ha már van egy pontunk, s egy kicsit nyugodtabban vághatunk neki a következő meccsnek" - mondta a szakember, aki a svéd Lars Lagerbäckkel közösen irányítja az izlandi válogatottat. "Ennek az egy pontnak önbizalom-növelőnek kell lennie, a magyarok elleni győzelem pedig valószínűleg továbbjutást érne."

Hallgrímsson dicsérte az izlandi szurkolókat, akik szerinte olyan remek hangulatot teremtettek Saint-Étienne-ben, hogy a játékosok úgy érezték, mintha otthon futballoztak volna.

A magyar válogatott - szintén kedden - Ausztria 2-0-s legyőzésével rajtolt, így most vezeti az F csoportot. Szombaton Portugália Ausztriával találkozik, jövő szerdán pedig a magyarok a portugálokkal, Izland pedig az osztrákokkal játszik majd.