eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kemény Dénes szerint ennyit bírnak majd a magyarok az osztrákok ellen

Történelmi mérkőzésre készül ma este a magyar futball válogatott. „Látva, hogy olyan csapatok, akikkel nemrég játszottunk, normálisan és emelt fővel tudnak futballozni, önbizalmat adhat a magyaroknak, és elhihetik, hogy nekik is csak az a dolguk, amit tudnak, és az elég lehet” - mondta a ReggelInfoban az InfoRádió exkluzív EB-szakértője.

„Eltelt már néhány nap az Eb-ből. Amikor kezdődtek a mérkőzések, arra gondoltam, hogy a játékosokat esetleg összenyomhatja az, hogy látják, hova is kerültek, hiszen nem voltunk 44 éve Eb-n, 30 éve pedig Vb-n”.

„Most viszont látva, hogy olyan csapatok, akikkel nemrég játszottunk – akár Észak-Írország, akár a nyitómeccsen Románia – normálisan és emelt fővel tudnak futballozni, önbizalmat adhat a magyaroknak, és elhihetik, hogy nekik is csak az a dolguk, amit tudnak, és az elég lehet”.

Mire kell az utolsó napon, az utolsó órákban figyelnie a stábnak és a játékosoknak?

„A játékosok ilyenkor a saját rituáléikkal szoktak foglalkozni, mindenkinek megvan, hogy mi az, ami a legjobb teljesítményhez segíti. A stábnak pedig azt kell észrevennie ilyenkor, hogy kik azok a játékosok, akik segítségre szorulnak, akiket fel kell dobni, vagy kik azok a játékosok, akik már kezdenek túlpörögni, őket pedig vissza kell fogni. Nagyon sokféle metódus van, és nagyon sok típusú játékos. Azt gondolom, hogy mivel együtt vannak már egy jó ideje, ezzel már mindenki tisztában van”. Kemény Dénes szerint nagy erőt adhat a csapatnak a két német szakvezető, mert nekik van tapasztalatuk a jó eredmények elérésére.

Milyen játékra, milyen taktikára számít a mai mérkőzésen Ausztria ellen?

„Mindenképpen szoros meccsre számítok, szeretném, ha támadna a magyar csapat, mert a foci a gólról szól. Persze úgy sem rossz nyerni, ha egyszer átmegyünk a félpályán, és 1-0 lesz ide, de örülnék, ha úgy játszana a magyar csapat, ahogy utoljára akkor játszottak a magyar válogatottak, amikor rendszeresen voltunk világversenyeken”.

Van esetleg konkrétan olyan játékos, akitől ma komoly teljesítményt vár, aki húzhatja maga után a csapatot?

„Szerintem a csapatkapitánynak, Dzsudzsák Balázsnak mindenképpen nagy a szerepe. Láthattuk videókon, hogy mennyire jól végzi a csapatkapitányi feladatokat. Király Gábor szintén. Ők azok a játékosok, akik a legtöbbször játszottak ilyen stadionban, ilyen közönség előtt. Egyfelől a jelenlétükkel, másfelől a teljesítményükkel támogatják a csapatot”.

Az Eb-n hétfőn sem sokat változott az előző napokban látott forgatókönyv: szoros mérkőzések, hajrában szerzett gólok, kevés gól és többségében gyengélkedő sztárcsatárok jelezték eddig a játéknapot. Mi hozhat változást, egyáltalán lehet-e változás Ön szerint a tornán?

„Nagyon hosszú a torna, és biztos vagyok benne, hogy egyszer átszakad a gát, és lesz 4-2-es változatos, jó mérkőzés, jönnek majd jó csatárteljesítmények. Még közel négy hét van hátra. Nem mondom, hogy szándékosan tartalékolna bárki is, de ha megnézzük akár a Vb-ken, akár az Eb-ken a csoportmeccseken mindenki óvatos”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×