Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény Dénes: Ráírhatták volna a labdára, hogy "England"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az angolok helyzetkihasználásáról, a sztárcsatárok eddigi gyengélkedéséről és a hétvége fő botrányáról is beszélt Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az InfoRádió exkluzív foci Eb-szakértője.

Hogyan ítéli meg a Marseille-ben történteket?

A terrorfenyegetettség olyan probléma, hogy valószínűleg a rendőrség túlzottan is erre koncentrált, és a szurkolói huliganizmus hiába lehetett a jegyzetfüzetükön mint megoldandó probléma, csak leghátul vagy kisbetűvel szerepelt.

A legnagyobb csatársztárok nem remekelnek, ez a formaidőzítésnek tudható be vagy más oka lehet?

Ez egy érdekes kérdés, én is észrevettem akár Robert Lewandowskira, akár Harry Kane-re gondolunk.  Lewandowskinak talán kapura lövése sem volt, pedig joggal mondják a világ egyik legjobb csatárának, talán még a Real Madridnak sem sikerült megszereznie. Persze ezt egy hosszú torna, de nem hiszem, hogy egy csatár arra gondolna, hogy majd két hét múlva kell gólt rúgni, egy csatár mindig gólt akar rúgni.

Az angol-orosz meccs volt az eddigi egyik legjobb mérkőzés az Eb-n. Mi történhetett a nagy fölényben játszó angolokkal a meccs végén?

Rugók lehetnek a gólszerző orosz játékos lábának a helyén, tényleg borzasztó magasra ugrott és védhetetlen volt az ívelése. A futball ilyen, láttuk mi már az angolokat sokkal kellemetlenebb helyzetben, amikor volt tizenöt ziccerük a Wembleyben és egy Tomasewski nevű lengyel kapus mindent kivédett, ők pedig egyszer elmentek a tizenhatosig, és rúgtak egy gólt. Az angolok az első félidőben gyakorlatilag ráírhatták volna a labdára hogy "England", egyfolytában náluk volt, ettől függetlenül csak egy gólt rúgtak és egy gólt bármikor lehet rúgni, így ez hasonló mint az ökölvívás, azt mondják, hogy mindig mindenki egy ütésre van a győzelemtől.