eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kiss Gergely: Csodálatos ez a szeretetörvény

Kiss Gergely: Csodálatos ez a szeretetörvény

Az olimpiai bajnokokból álló Millenium vízilabda-válogatott péntek este a negyeddöntőben folytatja szereplését a masters világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely az InfoRádióban kiemelte, hogy az eredményesség mellett igyekeznek kiszolgálni a közönséget is.

„Fantasztikus érzés ekkora játékosok között játszani, még akkor is, ha a sors megadta nekem, hogy a legeredményesebbek közé tartozzak.

Néha csak mint Kiss Gergő, a labdát imádó ember néz körül és olyan csuklókat, mozdulatokat, akciókat lát, hogy tapsol örömében. Ehhez hozzájön a közönség fantasztikus szeretete.”

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó hozzátette, csodálatos, hogy az emberek felidézik a 17 és a 13 évvel ezelőtti sikereket és újra olyan szeretetet adnak, mint amilyennel annak idején elárasztották a csapatot. Sok korosztályban, sok csapat verseng, az ő meccseiken is vannak nézők. Kiss Gergely kiemelte, jó látni, hogy jönnek-mennek a városban a külföldi csapat képviselői is.

„A külföldi csapatok nagy része azért jön, hogy lássa Budapestet és találkozzanak a régi sporttársakkal. Van egy fesztivál jellege is, a legjobbak pedig az aranyéremért küzdenek.”

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó elmondta, a nyugat-európai csapatokra jellemző, hogy negyven-ötven fölött is jó karban vannak a volt sportolók, különböző teljesítménysportokat – futás, úszás, kerékpározás - űznek a vízilabdázás mellett, tehát

a folytatásban lesz egy-két fizikailag erős ellenfelük.

„A csoportunkat nagyon simán nyertük, a török és az olasz ellenfeleinket szép megmozdulásokkal, sok góllal győztük le. Számunkra fontos az a szeretetörvény, ami a csapaton belül és a közönséggel együtt is működik. Minden szinten próbálunk játszani: svédcsavar, távoli bomba, keresztpassz, közeli ziccer, ejtésgól, levegőben labdaszerzés mellett sok nevetés is van. Ha valaki hibázik, régi, gyermeteg hibáját elköveti, jól kinevetjük. Ezt a közönség is érzi. Van egy-két vicces beszólás is, ami hallatszik is.”

Kiss Gergely: Csodálatos ez a szeretetörvény

Van sportértéke, minősége, "nem vergődünk, fuldoklunk," sőt vannak olyan megoldások, amelyek az első osztályban is bőven megállnák a helyüket, mellette pedig sok a mosoly és az érzelem – foglalta össze Kiss Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×