Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Faragó Tamás: a lányok megmutatták nekünk, hogyan is kellene vízilabdázni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Látványos mérkőzésen verte 20-11-re a női vízilabda-válogatott Japán világbajnoki bemutatkozásán. Faragó Tamás, az InfoRádió állandó szakértője szerint hihetetlenül látványos mérkőzés volt, amelyen a magyar játékosok megmutatták a férfiaknak is, hogyan kellene vízilabdázni.

Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője még látványosabbnak találta a mérkőzést, mint előzetesen gondolta.

"A japán válogatott becsületes vízilabdát játszik, talán csak a befejezései nem sikerültek néha, de így is igazán közönségszórakoztató, fantasztikus mérkőzést vívtak, amelyen a magyar lányok megmutathatták tudásukat" - mondta a szakértő. Faragó Tamás úgy látta, nagyon szépen játszottak a magyarok, tetszetős akciókat szerveztek, és gyönyörű gólokat lőttek.

"Külön ki kell emelnem Keszthelyi Rita csavargólját, a dél-afrikai játékosok felálltak előttem a lelátón, és a kivetítőn nézték az ismétléseket, mert ők még ilyet nem láttak - mondta a pólólegenda. - Olyan mérkőzést láttunk, amely a vízilabda hírverése volt.

A csajok megmutatták nekünk, férfiaknak, hogyan is kellene vízilabdázni."

Faragó Tamás úgy látja, a 11 kapott gól viszont sok, ezen változtatni kell, szerint védekezésben voltak olyan pillanatok, amikor mindenki a látványos vízilabdával foglalkozott,

csakhogy a sportág alapjátéka a szervezett védekezés.

A férfiak hétfő este 20.10 órától Ausztrália ellen kezdenek este. Faragó győzelemre számít, olyan mérkőzésre, ahol a magyar játékosok bizonyíthatják hazai közönség előtt, hogy éremesélyesei a tornának.

"Nem lesz könnyű dolguk, mert az ausztrál válogatott jó csapat, harcos, pontos vízilabdát játszik, de a magyar dominanciát egyértelművé kell tenni" - mondta az InfoRádió állandó sportági szakértője.