Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meglepő felmérés: ezt gondolják a magyarok a vizes vb-ről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Kutatópont reprezentatív felméréséből kiderült: a magyarok 83 százaléka sikeres szereplést vár a budapesti vizes világbajnokságon.

A Kutatópont 2017. július 11. és 13. között kérdezett meg 1000, 18 éves és idősebb magyarországi lakost reprezentatív mintavétel segítségével a most kezdődő magyarországi vizes világbajnoksággal kapcsolatban. A megkérdezettek közül alig van olyan, aki nem hallott még az eseményről (100 megkérdezettből 91 hallott róla), és közel kétharmaduk (65%) örül annak, hogy Magyarországon rendezik a FINA 2017-es eseményét. A pozitív várakozás jellemzőbb a nagyobb városokban élőkre, illetve a magasabb iskolai végzettségűekre.

A megkérdezettek túlnyomó többsége (83%) a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít és mindössze töredék (6%) gondolja azt, hogy sikertelen lesz (a maradék 11 százalék nem tudja ezt megítélni). Szervezés szempontjából is sikerre számít a többség (59%).

Elsősorban a televíziós közvetítések segítségével fogják követni az eseményeket a magyarok (56%), de 5 százalék élőben is tervez részt venni a rendezvényen. A helyszíni részvételt preferálók (és egyáltalán az eseményeket követők) között felülreprezentáltak a budapestiek, a férfiak, illetve a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők.