eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma
Ezeket az utakat kerülje el a vizes vb idején

Ezeket az utakat kerülje el a vizes vb idején

A budapesti vizes-világbajnokság helyszíneire közlekedő BKV-járatok sűrűbb követési idő szerint járnak, de több helyütt forgalomkorlátozásra kell számítani.

A vizes vb eseményei négy budapesti helyszínen zajlanak péntektől: a Dagály fürdő területén felépült Duna Arénában, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a Városligeti-tónál, és a Batthyány téri Duna-parton. Megközelítésük a versenyek idején, július 14. és 30. között a megszokottnál gyorsabb lesz BKV-járatokkal, ugyanis a buszok, villamosok, metrók, trolik sűrűbb követési idővel közlekednek.

A Duna Aréna közelében lezárják a forgalom elől a Népfürdő utcát a Vizafogó utca és a Cserhalom utca között, a Róbert Károly körút–Váci út–Népfürdő utca–Dagály utca által határolt területre, továbbá a Bodor utcába és a Turbina utcába

kizárólag a XIII. kerületi lakosok hajthatnak be.

A Csavargyár utcából és a Fiastyúk utcából nem lehet balra, a Váci útra kanyarodni, csak egyenesen haladhatnak az autósok.

A Batthyány térnél a Duna-parti sportesemények miatt a Budai alsó rakpart egy része az Üstökös utca és a Halász utca közötti szakasz nem lesz megközelíthető járművel július 23-án, augusztus 1-jén, augusztus 5-én és augusztus 12-én az éjszakai órákban.

Több forgalomkorlátozás már egyébként érvényben van a vizes vb nyitóceremóniája miatt, így minden éjszaka 22:30 és 4:30 között lezárják az autósok elől a Pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között, valamint a Lánchidat.

Szerda este nyolctól az autókat

  • nem engedik be a Lánchíd utcába az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között,
  • nem mehetnek át az Alagúton, az Ybl Miklós téren,
  • valamint a Fő utca Clark Ádám téri és a Jégverem utca közötti szakaszán.

A közösségi közlekedési változásokról a BKK Info oldalán, a közúti közlekedési információkról a kozut.bkkinfo.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×