eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nagy változások a vizes vb miatt

Forgalmi változások lesznek a fővárosban a vizes világbajnokság megnyitóünnepségének előkészületei miatt péntektől egy hétig, a Lánchidat is lezárják - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Korlátozásokra kell számítani a budai és a pesti rakpartok belvárosi szakaszán.

Az éjszakai órákra lezárják a forgalom elől a többi között a Lánchidat, a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Havas utca, a budai alsó rakpartot pedig az Üstökös utca és az Egry József utca között.

A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok, a D11-es és a D12-es hajó, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos, valamint a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es busz útvonala.

Péntektől keddig, majd csütörtökön este fél tizenegytől hajnali fél ötig zárják le a forgalom elől a pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között, valamint a Lánchidat.

Szerdán már este hattól lezárják ugyanezeket az útvonalakat, ezeken túl pedig este nyolctól a Lánchíd utcát az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, továbbá a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között.

A jövő pénteki nyitóceremónia idején érvényes, valamint a verseny alatt szükséges lezárásokról, közlekedési változásokról a BKK hamarosan részletes közleményt ad ki - írták.

A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×