eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ötpontos kosaras vereség Litvániában

A magyar férfi kosárlabda-válogatott öt ponttal, 80-75-re kikapott Litvániában pénteken a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, a C csoportban.

A tavalyi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar válogatott a világbajnoki selejtező nyitányán, novemberben 70-60-ra kikapott Lengyelországban, majd Debrecenben 84-76-ra nyert Koszovó ellen.

A túloldalon klubkötelezettségei miatt nem volt ott 8-10 játékos az NBA-ből és az Euroligából, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány pedig hasonló okokból nem számíthatott a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámra.

Ruják András és Allen Rosco triplával kezdte a találkozót, ám 6-2 után nemsokára már a litvánok vezettek 13-10-re. A magyar csapatban bemutatkozott Horti Bálint és a honosított Govens Darrin is, de a kosarakat a Szolnokkal friss Magyar Kupa-győztes Vojvoda Dávid szállította. Az ötpontos hazai előny a nyitónegyed végére elolvadt, majd a magyarok "mínusz" hat pontról is visszazárkóztak 31-29-re. A félidőben Ruják dudaszós triplájával 41-37 volt az állás.

Térfélcsere után kilenc pont lett a hátrány, de ezt követően kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán a harmadik negyedben, Eilingsfeld János pedig már 13 pontnál tartott.

A zárószakasz 57-53-ról indult egy 7-2-es hazai rohammal, majd újra három pontra csökkent a különbség (66-63). A litvánok öt támadó lepattanó révén egyhuzamban másfél percig támadtak eredménytelenül, Keller Ákos nem tudott egyenlíteni, aztán Eimantas Bendzius sarokból dobott triplájával 77-71 állt a nagyórán egy perccel a vége előtt.

A hajrá már a jobban összpontosító házigazdáké lett, a magyarok legjobbja Allen lett 17 ponttal.

A nemzeti csapat hétfőn Szombathelyen fogadja a lengyel együttest. A csoportból az első három helyezett jut tovább a következő körbe. Ott a B jelű, horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerül össze, s a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019-es kínai világbajnokságra.

A csoport másik meccsén:

Lengyelország-Koszovó 90-62

Az állás: 1. Litvánia 6 pont, 2. Lengyelország 5, 3. MAGYARORSZÁG 4, 4. Koszovó 3

A magyarok további programja

hétfőn:

Magyarország-Lengyelország, Szombathely 20.00

június 28.:

Koszovó-Magyarország

július 1.:

Magyarország-Litvánia

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×