eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Stenmark óta nem volt ilyen sízőjük a svédeknek

A téli olimpiák történetének magyar szempontból legszebb napját bearanyozta a rövid pályás férfi gyorskorcsolyázók diadala, de az ő számukon kívül még kilencben avattak bajnokot Dél-Koreában.

Az alpesi versenyek utolsó két egyéni versenyében svájci és svéd siker született: női kombinációban a svájci Michelle Gisin, férfi műlesiklásban pedig - meglepetésre - a svéd Andre Myhrer győzött. A hölgyeknél két svájci is felállhatott a dobogóra, miután a műlesiklás ezüstérmese, Wendy Holender bejött harmadiknak. Kettejük közé beékelődött Mikaela Shiffrin, az óriásműlesiklás győztese, aki ezzel alpesi síben az egyéni számok legeredményesebb női versenyzője lett Phjongcshangban. Gisin tavaly St-Moritzban második helyen végzett ebben a számban a világbajnokságon.

A férfiaknál a 35 éves Myhrer győzelme meglepetés, mégha nyolc éve, Vancouverben harmadik is lett. Ebben a számban egyébként 38 év után nyert ismét svéd, 1980-ban a nagy Ingemar Stenmark nyert Lake Placidben. (Mi több általában svéd alpesi síző nem nyert Stenmark két 1980-as aranya óta.)

A női jégkorontorna fináléjában végletekig kiélezett mérkőzést vívott a címvédő, legutóbbi négy játékokon győztes Kanada az Egyesült Államokkal. A csatát végül az amerikaiak nyerték szétlövésben, a hatodik párban értékesített rávezetéssel, s 1998 után lettek ismét győztesek. Érdekes, hogy a csoportmérkőzések során a kanadaiak legyőzték a későbbi aranyérmest.

Az északi összetett harmadik, egyben utolsó számában német siker született, a toronymagas esélyes Vinzenz Geiger, Fabian Riessle, Eric Frenzel, Johannes Rydzek négyes simán nyert a norvégok és az osztrákok előtt. Frenzel és Rydzek nyert egyéniben is már ezen az olimpián.

A női sílövők is befejezték szereplésüket az idei játékokon. A 4x6 kilométeres váltó meglepetéssel zárult, ugyanis a Nagyezsda Skardino, Irina Krjuko, Dzinara Alimebkova, Darja Domracseva összetételű fehérorosz válogatott ért elsőként célba. Domracseva Szocsiban három aranyérmet nyert.

A síakrobaták félcső számát az amerikai David Wise utolsó sorozatban bemutatott gyakorlatával nyerte meg, s ezzel megismételte Szocsiban kivívott elsőségét. A hódeszkások női big air versenyében Anna Gasser végzett az első helyen. Az osztrák sportolónő tavaly világbajnok lett ugyanebben a számban, ami után hazájában az Év sportolónőjének választották.

A csütörtöki versenynap győztesei:

Alpesi sí:

férfi műlesiklás: Andre Myhrer (Svédország)

női kombináció: Michelle Gisin (Svájc)

Síakrobatika:

férfi félcső: David Wise (Egyesült Államok)

Hódeszka:

női big air: Anna Gasser (Ausztria)

Jégkorong:

nők: Egyesült Államok

Északi összetett:

csapat: Németország (Vinzenz Geiger, Fabian Riessle, Eric Frenzel, Johannes Rydzek)

Rövidpályás gyorskorcsolya:

férfi 500 m: Vu Ta-csing (Kína)

női 1000 m: Suzanne Schulting (Hollandia)

5000 m váltó: MAGYARORSZÁG (BURJÁN CSABA, KNOCH VIKTOR, LIU SHAOANG, LIU SHAOLIN SÁNDOR)

Sílövészet:

4x6 km női váltó: Fehéroroszország (Nagyezsda Skardino, Irina Krjuko, Dzinara Alimebkova, Darja Domracseva)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×