eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nagy bajba került Dárdai Pál Berlinben

Nagy bajba került Dárdai Pál Berlinben

A Hertha az utolsó kilenc hazai meccséből csak kettőt tudott megnyerni, és visszacsúszott a 11. helyre. A Real Madrid igencsak gólképes lett - elöl és hátul is. A Juventus és a Napoli sem tud hibázni a bajnokságban.

A Bayern München, ha csak az utolsó percben megszerzett tizenegyesgóllal is, de megnyerte a Wolfsburg elleni mérkőzését, s így továbbra is hibátlan a tavaszi mérlege. Miután az RB Leipzig csak hétfőn játszik, ezúttal a Borussia Dortmund áll a második helyen a német labdarúgó Bundesligában.

Arjen Robben 0-1-nél büntetőt rontott, ezért aztán különösen nehezen nyertek a bajorok, akik a héten Bajnokok Ligája-mérkőzést játszanak majd. A holland nagyon igyekezett, hogy jóvátegye a hibáját, az ő fejese után szerezte meg Sandro Wagner az egyenlítő gólt, majd a 91. percben ugyancsak ő harcolta ki az újabb büntetőt. Jupp Heynckes már számíthatott Thiago Alcántarára, ugyanakkor nem túlzás azt állítani, hogy az edző a csapatösszeállításnál már gondolt a Besiktas elleni találkozóra. A Manuel Neuer sérülése miatt első számú kapussá előlépett Sven Ulreich előtt Rafinha, Javi Martinez, Süle, Juan Bernat, Rudy, Tolisso, Thiago, Robben, Ribery és Wagner kezdett, aztán miután nem ment a társaságnak, beállt Lewandowski, Alaba és Thomas Müller is.

A Hertha BSC még pénteken kikapott a Mainztól, kifejezetten rosszul játszott a berlini csapat. Dárdai Pál legénysége a tizenegyedik helyen áll, a legutóbbi öt meccséből csak egyszer nyert. A hazai mérlege meg sem közelíti az előző idényekben már-már megszokottat: a legutóbbi kilenc hazai bajnokijából csupán kettőt tudott megnyerni. Szalai Ádám végigjátszotta a Hoffenheimben a Schalke elleni mérkőzést, de ezúttal nem tudott segíteni, a gelsenkircheniek, egyébként a papírformának megfelelően, 2-1-re nyertek.

Vasárnap mindkét meccsen vendégsiker született. A VfB Stuttgart 1-0-ra győzött a majdnem szomszédvár Augsburg ellen, nem kis meglepetésre. 2016. február 6. óta először nyert vendégként a Bundesliga 1-ben. (Igaz, közben egy szezont a második vonalban töltött. Eddig a mostani idényben tizenegy idegenbeli mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtött, most 90 perc alatt hármat.

Ugyancsak 1-0-ra győzött vendégként a Borussia Dortmund, amely a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján tíz pontot gyűjtött, csak Berlinben a Herthát nem tudta legyűrni. A Mönchengladbach ellen az egyetlen gólt Marco Reus érte el, gyönyörű lövéssel. A nevek alapján biztos, hogy a Borussia Dortmund a Bayern utáni legjobb csapat a Bundesligában, ezúttal végre együtt tudott játszani az új szerzemény, Batshuayi mögött a Götze, Reus, Schürrle trió. Más kérdés, hogy Peter Stöger, az edző mindhármukat lecserélte az utolsó negyedórában.

Bundesliga, 23. forduló

Hertha BSC–Mainz 0-2

Schalke 04–Hoffenheim 2-1

Wolfsburg–Bayern München 1-2

Freiburg–Werder Bremen 1-0

Hamburg–Bayer Leverkusen 1-2

Köln–Hannover 96 1-1

Augsburg-VfB Stuttgart 0-1

Borussia Mönchengladbach–Borussia Dortmund 0-1

Az élcsoport: 1. Bayern München 59 pont, 2. Dortmund 40, 3. Leverkusen 38, 4. RB Leipzig 38 (22 mérkőzésből), 5. Schalke 37, 6. Frankfurt 36 (22).

Real Madrid: gólok elöl, hátul

A Real Madrid fordulatos, kiváló mérkőzésen győzött vasárnap este Sevillában, a Betis ellen. Úgy tűnik, a csapat támadójátéka a régi. Ám a védekezés is...

Zinedine Zidane, talán a PSG elleni BL-mérkőzés hajrájában mutatott kiváló játék jutalmául, Karim Benzema helyett Marco Asensiót állította a kezdő csapatba a Betis ellen. A fiatal csatár kiválóan játszott, két gólt is szerzett, a spanyol lapoktól ő kapta a legmagasabb osztályzatot. Ugyanakkor Gareth Bale a leggyengébbet, s ez nem egyszerűsíti Zidane dolgát. A mellőzött Benzema beállt az utolsó néhány percre Cristiano Ronaldo helyére, s egy perc alatt gólt lőtt, megmutatva, hogy minden kritika ellenére nem felejtett el futballozni.

Ronaldo is meglőtte a maga szokásos gólját, s ezzel újabb rekord birtokosa lett a klubnál: beérte Raúlt, immár senki sem szerzett nála több mérkőzésen gólt a Real Madrid színeiben. Gyanítható, hogy előbb-utóbb egyedül övé lesz ez a csúcs is. A 2017. őszi bajnoki teljesítménye miatt okkal kritizált portugál aranylabdás idén eddig a la Liga legjobb gólszerzője, hét tétmérkőzésen tíz gólt ért el.

A Madrid a legutóbbi hat olyan tétmérkőzésén, amelyen az első csapat játszott, 26-10-es gólkülönbséget produkált. Szeptember végén, a Bernabéuban kikapott a Betistől, de most visszavágott, méghozzá Luka Modrić és a sérült Toni Kroos nélkül. A találkozón megsérült Marcelo, kétségessé vált a játéka a PSG ellen. A támadójátékkal nincsen baj, ugyanakkor a védelem továbbra is „gólképes”. A Real Madrid a legutóbbi nyolc bajnoki találkozóján kivétel nélkül kapott gólt.

A bajnokság első öt helyezettje győzött, így az élen semmi sem változott. A Barcelona idegenben is könnyedén verte meg az Eibart, Luis Suárez lőtte az első gólt, Messi gólpasszából, a másodikat Jordi Alba érte el. A katalánok ritkán játszanak ilyen szerény létszámú (6760) publikum előtt. A hazaiak a 66. perctől emberhátrányban játszottak a chilei Orellana második sárga lapja miatt. Szinte hihetetlen, de a statisztikák szerint az Eibar többet birtokolta a labdát, mint a listavezető.

Az Atlético Madrid 2-0-ra nyert vasárnap az Athletic Bilbao ellen. A második félidő hozott jobb futballt, a több mint hatvanezer néző előtt Kevin Gameiro szerzett vezetést a 67. percben, aztán Diego Costa a 80. percben mindent eldöntött.

La Liga, 24. forduló

Girona–Leganés 3-0

Alavés–Deportivo 1-0

Eibar–Barcelona 0-2

Las Palmas–Sevilla 1-2

Málaga–FC Valencia 1-2

Real Sociedad–Levante 3-0

Atlético Madrid–Athletic Bilbao 2-0

Espanyol–Villarreal 1-1

Betis–Real Madrid 3-5

Az élcsoport: 1. FC Barcelona 62 pont, 2. Atlético Madrid 55, 3. Valencia 46, 4. Real Madrid 45 (23 mérk.), 5. Sevilla 39.

Derbit nyert a Juventus, nagy áldozatokkal

Ha nem is könnyen, de a Napoli és a Juventus megnyerte a maga mérkőzését, így tovább tart a két csapat között a párharc az olasz bajnoki címért. A hétvégén a Juvénak jutott nehezebb feladat, a Torino elleni városi derbit kellett letudni.

Szczęsny, Rugani, Asamoah és Sturaro is kezdett a Juvéban, Alex Sandro ezúttal balszélsőként kapott szerepet. Jó ötlet volt Allegritől, mert a brazil szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját a 33. percben. Gonzalo Higuaín már a 15. percben lement a pályáról sérülés miatt, mind az ő, mind pedig a helyére beálló, s később ugyancsak sérülést szenvedő Federico Bernardeschi játéka is kétségessé vált a március 7-i, Tottenham elleni BL-visszavágón. 2015 áprilisa óta a Toro mindössze egyszer úszta meg vereség nélkül a városi rangadót, a Derby della Molét, a legutóbbi három alkalommal még gólt sem szerzett. A Juventus, amelybe beállt Paulo Dybala, és biztosra vehető, hogy játszik majd Londonban, sorozatban a kilencedik győzelmét aratta a Serie A-ban.

A Napoli talpra állt az RB Leipzig elleni, múlt heti EL-vereség után, de nem volt meggyőző a játéka a SPAL ellen. A nápolyiak is kilencedszer nyerte sorozatban a bajnokságban, s ezzel új klubcsúcsot állítottak fel. Lorenzo Insigne szerint a győzelmük tökéletes válasz volt a kétkedőknek a németek elleni vereség után. A kékek szinte végig vezettek, Allan már a hatodik percben megszerezte a meccs egyetlen gólját.

Kész csoda, hogy az Inter még versenyben van a BL-indulást jelentő helyekért, miután a legutóbbi tíz bajnokijából csak egyet nyert meg. Szombaton kikapott idegenben a Genoától. Az AS Roma az óriási tehetségnek tartott Cengiz Ünder és az utolsó percben gólt szerző Diego Perotti egy-egy góljával 2-0-ra megverte az Udinesét, s javított pozícióján.

Nagyon izgalmas csatában győzött a sereghajtó Benevento a Crotone ellen. Cheick Diabaté a 89. percben szerezte meg a győztes gólt, s egyben csapata történetének harmadik élvonalbeli győzelmét.

Vasárnap este a Milan legyőzte közvetlen riválisát, a Sampdoriát, pedig a mérkőzés elején a svájci válogatott balhátvéd, Rodriguez kihagyott egy büntetőt. Ám nem sokkal később „Jack” Bonaventura gólt szerzett, s ezzel a Milan pontszámban beérte a hatodik helyen álló legyőzöttet.

Serie A, 25. forduló

Udinese–AS Roma 0-2

Chievo–Cagliari 2-1

Genoa–Internazionale 2-0

Torino–Juventus 0-1

Benevento–Crotone 3-2

Bologna–Sassuolo 2-1

Napoli–SPAL 1-0

Atalanta–Fiorentina 1-1

AC Milan–Sampdoria 1-0

Az élcsoport: 1. Napoli 66 pont, 2. Juventus 65, 3. AS Roma 50, 4. Inter 48, 5. Lazio 46 (24).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×