eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Példátlan teljesítménnyel jutott ki a magyar csapat a téli olimpiára

Példátlan teljesítménnyel jutott ki a magyar csapat a téli olimpiára

Az utolsó kvóták kiosztása után nem 16, hanem 19 magyar sportoló szerepelhet a phjongcsangi téli olimpián – mondta Vékássy Bálint. A szervezet főtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában elárulta: a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportstratégia megalkotását tervezi. Úgy érzik valami nincs rendben és a sportra fordított források nem eléggé hasznosulnak.

Az alpesi csapat is utazhat a phjongcsangi olimpiára, így a 2014-ben Szocsiban rendezett versenyhez képest hárommal több sportolót jelent. Vékássy Bálint kiemelte: az utolsó pillanatban beeső sportolók adminisztrációs feladatai – fotózás, ruha és a csapatkönyvbe kerülés biztosítása – sok munkával járnak. Mindemellett szombaton utazott el Dél-Koreába a versenyzők – 23 fős – első köre, a korcsolyacsapat.

Óriási eredmény, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyacsapat kitölti a 10 darab kvótát, ez még nem történt meg korábban

– hangsúlyozta a MOB főtitkára. Az, hogy a síelők végül heten lesznek, nem a magyarok teljesítményét dicséri, inkább a szerencsének köszönhető, hiszen főként azon múlt, hogy más országok hogyan adtak vissza kvótát. Ettől függetlenül nagyon örülnek a lehetőségnek – tette hozzá.

A magyar csapat gerincét adó rövidpályás gyorskorcsolyázók érmet szeretnének szerezni a február 9-én kezdődő téli olimpián – beszélt a célokról Vékássy Bálint. Egy érem is óriási bravúr lenne 38 év után. A téli olimpiák történetében megszerzett 6 érmet mind a műkorcsolyázók hozták el, így különösen nagy siker lenne az éremszerzés másik sportágban – tette hozzá.

A főtitkár szerint teljesen biztonságos a verseny helyszíne annak ellenére, hogy korábban Észak- és Dél-Korea között nagyon feszült volt a helyzet. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság folyamatosan tárgyalt mindkét féllel, hogy béke legyen.

„Mi nem aggódtunk soha”

– hangsúlyozta Vékássy Bálint. Házon belül azt a kérdést tették fel, hogy a gyermekeiket magukkal vinnék-e, és a válasz mindig igen volt.

A MOB főtitkára arról is beszélt, hogy nagyon szétzilált a jelenlegi rendszer, mert úgy tűnik, hogy nem kap elég pénzt ez a terület, miközben a források elegendőek, csak nem hasznosulnak eléggé. Éppen ezért azt tervezik, hogy a bizottság élére áll az ügynek, és az év közepéig egy sportstratégiát tesznek le a kormány asztalára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×