eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Babos Tímea ellenállhatatlanul menetel

Babos Tímea ellenállhatatlanul menetel

Babos Tímea női párosban az elődöntőbe, vegyes párosban a negyeddöntőbe jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán három szettben, 6:4, 0:6, 7:6 (8-6)-ra múlta felül az elsőként rangsorolt Andrea Sestini Hlavackova, Csan Latisha cseh, tajvani kettőst majdnem két és fél órás csatában.

A magyar játékos először játszott női párosban az elődöntőért az Australian Openen, és számos fordulat után hatalmas győzelmet ünnepelhetett a régi-új társ, Mladenovic oldalán. A 47 perces első szettben Babosék a hetedik gémben brékeltek, majd 5:4 után 15-40-ről fordítottak, és kihasználták második játszmalabdájukat. A 28 perces második felvonásban nagyot fordult a mérkőzés: a tajvani-cseh kettős háromszor brékelt, esélyt sem adott ellenfelének. Az utolsó játszmában a magyar-francia duó 3:3 után hatalmas csatában értékesítette negyedik bréklabdáját, de az ellenfél kiegyenlített. Jöhetett a mindent eldöntő rövidítés, melyben Hlavackováék 4-1-re elhúztak, ám Babos és Mladenovicnak 6-4-nél mérkőzéslabdája volt. Ezt még nem tudták kihasználni, ám a harmadikat már igen, így végül ők ünnepelhettek.

"Nagyon kemény meccs volt, rengeteg fordulat és változatosság volt végig"

- értékelt honlapján Babos. "Az első szett tényleg a teniszről szólt, ide-oda játszottunk, több brékkel. Aztán a második játszma elején sok sanszunk volt, amelyeket nem használtunk ki, utána felőröltek bennünket. A döntő játszma igazi ki-ki szett volt: először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél. A rövidítés is nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal" - tette hozzá a Hlavackovával tavaly WTA-világbajnok magyar teniszező, aki először jutott az Australian Open elődöntőjébe.

A 2014-ben wimbledoni döntős magyar-francia kettős ellenfele az elődöntőben a nyolcadik helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Peng Suaj tajvani, kínai páros lesz.

Nem sokkal később vegyes párosban Babos Tímea az indiai Rohan Bopannával aa negyeddöntőbe jutott. Az ötödik helyen kiemelt kettős 66 perc alatt 6:4, 6:4-re verte a Franko Skugor, Vania King horvát, amerikai duót.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×