eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vége Hosszú Katinka uralkodásának

A brit Adam Peaty és a svéd Sarah Sjöström lett a tavalyi év legjobbja az Európai Úszó Szövetség (LEN) szavazásán.

A LEN hétfői tájékoztatása szerint a szavazatok csaknem 80 százalékát begyűjtő Peaty megvédte 2016-os címét, a 70 százalékos eredményt elérő Sjöström viszont először kapja meg az elismerést.

A brit sportoló júliusban, a budapesti világbajnokságon 50 és 100 méter mellen is győzött, előbbiben világcsúccsal, majd decemberben 100 mellen aranyérmet nyert a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon.

Sjöström a magyar fővárosban 50 és 100 méter pillangón, valamint 50 gyorson is világbajnok lett, Dániában pedig 50 gyorson, 100 pillangón, és a 4x50 méteres vegyesváltó tagjaként győzött, és hatszor döntött világrekordot.

A férfiaknál eddig egyszer díjazott magyar úszót - 2015-ben Cseh Lászlót - a kontinentális szövetség, a nőknél pedig az előző négy esztendőben rendre Hosszú Katinkára esett a választás.

A voksoláson a nemzeti szövetségek és a LEN tisztségviselői vesznek részt, akik a vízilabdázóknál mindkét nemben egy kapust láttak a legjobbnak. A férfiaknál a horvát Marko Bijac világbajnok lett, a Jug Dubrovnik csapatával pedig Bajnokok Ligája-ezüstérmes, míg a spanyol Laura Ester vb-ezüstöt szerzett, a Sabadell együttesével pedig harmadik lett az Euroligában.

Ebben a kategóriában két magyart díjaztak korábban: Biros Pétert 2008-ban, Varga Dénest pedig 2013-ban.

A műugrók között a brit Tom Daley és az orosz Nagyezsda Bazsina, a szinkronúszóknál az olasz Giorgio Minisini és az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko, a nyíltvízi úszóknál pedig a francia Marc-Antoine Olivier, valamint honfitársa, Aurélie Muller lett 2017 legjobbja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×