eur:
393.87
usd:
368.5
bux:
66309.86
2024. április 24. szerda György
Sós Csaba Hosszú Katinka jövőjéről beszélt

Sós Csaba Hosszú Katinka jövőjéről beszélt

A szövetségi kapitány szerint van még dolga az úszósportban Hosszú Katinkának, aki már két nagyobb krízishelyzetből is nagyon jól tudott kijönni. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok edző-férjével, Shane Tusuppal egyedülállóan sikeres párost alkotott.

Komplex helyzetről van szó, hiszen számos területre kihat a fennálló probléma Hosszú Katinka és Shane Tusup között - mondta Sós Csaba, hozzátéve, hogy

bár magánéleti válságból indul a konfliktus, szakmai és üzleti válsággal is együtt jár.

Bizakodásra ad okot, hogy Katinka pályafutása során már kétszer felmerült a visszavonulás lehetősége, és mindkét helyzetből úgy jött ki, hogy egy kategóriával feljebb lépett. Miután kiment Amerikába tanulni, világbajnok lett, majd egy sikertelen olimpia után megismerkedett Shane-nel, akivel „végigverik a világot” – emlékeztetett Sós Csaba. Ebben a tekintetben szerinte a magyar klasszist nem kell félteni. 

Hosszú Katinka a hónap végén kihagyja az antwerpeni nemzetközi versenyt. A szakvezető bízik a mielőbbi – akár már februári – visszatérésében, ugyanakkor szerinte azt nem lehet még eldönteni, hogy a mostani kisebb kihagyás hogyan hat a háromszoros olimpiai bajnokra, ezzel meg kell várni a versenyt. Sokszor előfordult, hogy valaki ebben az időszakban nem teljes erőbedobással készült, nyáron mégis sikeresen teljesített.

Sós Csaba szerint senki nem gyakorolhat nyomást Hosszú Katinkára, abban azonban biztos, hogy a versenyző folytatja pályafutását.

„Szerintem az úszással kapcsolatos érzelmei nem égtek ki. Neki itt még van dolga”

–  fogalmazott.

Jelenleg klub- és edzőtársa, Dudás Dániel segíti Hosszú Katinka felkészülését Shane Tusup helyett. A szövetségi kapitány szerint a munka szakmai részével már csak a versenyző kiemelkedően nagy tapasztalata miatt sem lehet gond, Dudás Dániel egy „Katinka-szintű úszó”. A kérdés az, hogy mekkora lelki támaszt jelentett Shane Tusup, akivel a nap huszonnégy órájában együtt volt. Sós Csaba úgy véli, a köztük lévő magánéleti kötődés nélkül Hosszú Katinka nem lett volna ennyire kiemelkedő.

„Ez egy sikeres, csúcsra járatott páros, sikeresebb, mint valaha bárki volt az úszásban”

– tette hozzá. 

Sós Csaba kitért arra is, hogy Hosszú Katinka pszichésen-mentálisan rendkívül erős, rendkívüli a fájdalomtűrő-képessége, és a versenyeken általában az ellenfelek hibáznak, ő pedig pedig precízen végrehajtja, amit eltervezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×