eur:
394.55
usd:
370.74
bux:
66469.84
2024. április 16. kedd Csongor
Liu Shaolin Sándor titkolja, Knoch Viktor vállalja - éremért utaznak Phjongcshangba

Liu Shaolin Sándor titkolja, Knoch Viktor vállalja - éremért utaznak Phjongcshangba

Letette az esküt hétfőn a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiára és a március 9-én rajtoló téli paralimpiára utazó magyar csapat. Az éremesélyesként induló férfi gyorskorcsolyázók közül Liu Shaolin Sándor a maximumot szeretné kihozni magából, Knoch Viktor viszont vállalta: éremmel szeretne hazatérni.

A magyar csapatot szinte biztosan ugyanúgy 16 fő alkotja majd, mint négy éve Szocsiban, bár a sízők kvótája ezen a héten válik majd hivatalossá. Rövidpályás gyorskorcsolyában Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence, gyorskorcsolyában Nagy Konrád, míg műkorcsolyában Tóth Ivett képviseli a magyar színeket. Alpesi síben és sífutásban minden bizonnyal egy-egy férfi és női sportoló indulhat: előbbiben Hozmann Szonja, utóbbiban Kónya Ádám és Szőcs Emőke utazhat, míg a férfi alpesi sízőknél három magyar közül - Samsal Dalibor, Kékesi Márton és Nagy Bence - a héten jelöli ki a résztvevőt a hazai szövetség. 

Liu Shaolin Sándor: nincs rajtunk nyomás

Az elutazás előtti napok semmiben nem különböznek a korábbiaktól, csak több dolgot kell majd becsomagolni a bőröndbe, de már ehhez is hozzászoktak az évek során - mondta az InfoRádió kérdésére a világbajnok gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor.

"Szeretnék maximálisan teljesíteni,

magamból a legjobbat kihozni, és akkor én már ezzel elégedett lennék" - árulta el a céljairól. Három távon indul, de nem tesz különbséget közöttük, és mindegyiken próbálja a legjobb eredményét hozni.

"Nem olimpőiai bajnokként, címvédőként megyünk ki az olimpiára, hanem amatőrként, és próbáljuk majd minél jobban érezni magunkat, és ez a lényeg. Nincs rajtunk semmiféle nyomás, és elvárás sincsen" - mondta a korcsolyázó, akitől a csapattársaival együtt kimondatlanul is azt várják, hogy 38 év után szerezzen téli olimpián érmet Magyarországnak.

Liu Shaolin Sándor azonban mást remél: "Nagyon jó hangulatot várok, nagyon sok szurkolót, és

reméljük, hogy jó lesz a kaja..."

Knoch Viktor: szeretnénk érmekkel hazatérni

Igyekeznek úgy készülni, hogy minden a normál kerékvágásban menjen egészen az elutazásig, ezért hétfőn is reggel héttől edzettek, hogy ott lehessenek az olimpiai fogadalomtételen - mondta az InfoRádiónak Knoch Viktor, aki már a 2006-os torinói olimpián ötödik helyezést ért el.

"Más lesz az olimpia, mint az eddigiek, mert más célok vannak, mások az eredményeink is.

Szeretnénk éremmel, érmekkel hazatérni.

Nüanszokon fog múlni, remélem, hogy jó napokat fogunk majd ki" - mondta a magyar csapat legrutinosabb tagja, akinek a tapasztalatára krízishelyzetekben néha szükség van.

"Elég talpraesett csapatunk van, tűzön-vízen át együtt voltunk világkupákon, Eb-ken, vb-ken, mindenki tudja, mi a dolga, hogyan kell felkészülni, és hogyan kell feldolgozni a körülményeket, a helyezéseket, a sikert és kudarcot" tette hozzá a 29 éves rövidpályás gyorskorcsolyázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×