eur:
395.33
usd:
366.29
bux:
65165.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nadal nyert és világelső marad

Az első helyen kiemelt Rafael Nadal a torna során először ugyan játszmát veszített, összeasségében azonban magabiztos győzelmet aratott az argentin Diego Schwartzman ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, melyet követően így biztosan marad a férfi rangsor élén.

A spanyol sztárnak alaposan meg kellett küzdenie a remek ütésekkel foloyamatosan támadó argentin riválisa ellen. Schwartzman az elbukott első játszma után a másodikat rövidítésben meg tudta nyerni, a harmadik és negyedik szettben pedig nagyon megizzasztotta a világelsőt, aki azonban türelmesen játszott, s rendre remekül kontrázta meg ellenfel ütéseit. Nadal az elsőhöz hasonlóan 6:3-ra hozta a harmadik és negyedik szettet is, ugynanakkor jól mutatja a meccs színvonalát, hogy az argentin 3 óra 50 perces küzdelem végén "adta csak meg magát". A meccs leghosszabb adogatójátéka 13 perc 20 másodpercig tartott a negyedik szettben.

"Nagyszerű csata volt egy jó barátom ellen" - mondta Nadal a meccs után. - "Ez volt az első igazán kemény mérkőzésem idén. Egy ilyen összecsapás minden bizonnyal segít nekem. Önbizalmat ad, hogy négy órán keresztül képes voltam nagy intenzitással játszani."

Nadal a negyeddöntőben a hatodik kiemelt horvát Marin Cilic ellen lép majd pályár, aki szintén nehéz csatán van túl: vasárnap a 10. kiemelt spanyol Pablo Carreno-Bustát győzte le négy játszmában, méghozzá úgy, hogy mind a három győztes játszmáját rövidítésben tudta megnyerni.

A nőknél a második kiemelt dán Caroline Wozniacki valósággal "átgázolt" a szlovák Magdalena Rybarikován, mindössze három játékot engedve ellenfelének. Mellette a belga Elise Mertens és a második körben Babos Tímeát legyőző spanyol Carla Suarez-Navarro is nyert és nyolc közé került.

férfi egyes, nyolcaddöntő:

Nadal (spanyol, 1.)-Schwartzman (argentin, 24.) 6:3, 6:7 (4-7), 6:3, 6:3

Cilic (horvát, 6.) - Carreno-Busta (spanyol, 10.) 6:7 (2-7), 6:3, 7:6 (7-0), 7:6 (7-3)

Edmund (brit)-Seppi (olasz) 6:7 (4-7), 7:5, 6:2, 6:3

női egyes, nyolcaddöntő:

Mertens (belga)-Martic (horvát) 7:6 (7-5), 7:5

Suarez-Navarro (spanyol)-Kontaveit (észt, 32.) 4:6, 6:4, 8:6

Wozniacki (dán, 2.)-Rybarikova (szlovák, 19.) 6:3, 6:0

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×