eur:
395.37
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Magyar pólós az év legjobb vízilabdázója

Magyar pólós az év legjobb vízilabdázója

A Swimming World Magazin 2011 óta minden évben megválasztja a vizes sportágak legjobbjait.

Kiemelkedő teljesítményeik alapján az elismerő címet a pólósok között a Női OB I újoncának, az UVSE amerikai klasszisának, Maggie Steffensnek, valamint a magyar férfiválogatott balkezes kiválóságának, Vámos Mártonnak ítélték oda 2017-ben.

A kétszeres olimpiai bajnok Maggie Steffens éppen nyáron, Budapesten szerezte meg a második világbajnoki aranyérmét, de fantasztikus évet tudhat a háta mögött Vámos Márton is. A válogatott ötöse májusban a Szolnokkal jutott fel a csúcsra és hódította el a Bajnokok Ligája trófeát a Duna Arénában, két hónappal később, júliusban pedig a Margitszigeten nyert világbajnoki ezüstérmet a nemzeti együttessel.

A magazin egy rövid interjút is készített a mindössze 25 esztendős játékossal - amelyet a waterpolo.hu idéz.

Miben más Benedek Tibor és Märcz Tamás, a válogatott egyik legfiatalabb játékosa szerint?

- Tamásnál adott a keret, de akár támadásban, akár védekezésben, nagyobb a szabadságunk. Mindemellett a légkör is szabadabb, Tibornál nagyobb volt a szigor.

A Final Six és a világbajnokság is fantasztikus volt, Te hogy érezted a vízből?

- Valóban, a Final Six és a nyári világbajnokság is fantasztikus élmény volt, mind a játékosok számára, mind pedig a kilátogató nézők számára. A Final Six alkalmával közel huszonötezren töltötték meg a Duna Aréna lelátóját a klubok - az Eger elleni elődöntőnk során, és a Dubrovnik elleni fináléban is, ami nem olyan gyakori a klub vízilabda életben. Nagyon jól éreztük magunkat, és maradandó élményt nyújtott, főleg úgy, hogy a legvégén mi állhattunk fel a Bajnokok Ligája dobogójának legfelső fokára. A magyar játékosok közül sokan most először nyertek ilyen címet, így ezért is volt fontos, hogy Magyarországon, Budapesten, egy új uszodában tudtunk nyerni. A világbajnokság szintén megmozgatta az országot, a férfiak és a nők is végig teltház előtt játszhattak, egy igazán nemzet összekovácsoló esemény volt, fantasztikus közönséggel - gondolok itt az úszók és a vízilabdázók megmérettetéseire is.

Mi a véleményed arról, hogy sokan Kiss Gergely utódját látják benned?

- Én örülnék neki a legjobban, ha annyi mindent sikerülne megnyernem, mint neki - nyilván ezért dolgozom nap, mint nap. Nekem ő volt az egyik példaképem gyerekként, ezért különösen jól esik az embernek az ilyesfajta összehasonlítás. Remélem, hogy majd egyszer én is olyan sikeres pályafutást tudhatok magam mögött, mint Ő.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×