eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Fucsovics: messze még a vége

Fucsovics: messze még a vége

A legjobb 32 közé jutott az Australian Openen Fucsovics Márton. A magyar teniszező úgy érzi, nem akadt holtpontja, és a nagy hőség sem zavarta.

"Ilyenkor valami okosat kéne mondani azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja" - fogalmazott Facebook-oldalán a 25 éves teniszező. - "Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége" - tette hozzá.

A nyilatkozat alatt egy tréfás felsorolás áll: "első Grand Slam-főtábla győzelem kipipálva, első top 20-as győzelem kipipálva, első nyolcaddöntő?"

A meccs utáni sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport Online beszámolója szerint arról beszélt, hogy nem figyelt arra, ki áll a másik oldalon, csak magára koncentrált, a saját játékára.

"Tudtam, hogy nagyokat fog szerválni, sok ászt üt majd – néha éreztem is a nyomást, hogy hosszabbakat üssek, különben letol a pályáról. Arra figyeltem, hogy amikor lehetőségem adódik az ő adogatójátékában, akkor azt kihasználjam, továbbá hozzam a saját adogatásaimat.

Örülök, hogy nyerni tudtam, hiszen az előző volt az első győzelmem Grand Slam-verseny főtábláján, és máris itt a második, amivel először jutottam a legjobb 32 közé"

- mondta Fucsovics.

A játékost a nagy hőség sem zavarta, és nem akadt holtpontja.

"Tudtam, hogy meleg lesz, ám annyira akartam nyerni, hogy mindent kizártam, csak a következő labdamenetre figyeltem. Őt viszont már a negyedik játszma elejétől megütötte a hőség, láttam, hogy néha dülöngél, csak próbálta beütni a szerváit és túlélni" - tette hozzá.

Fucsovicsra a harmadik körben Nicolas Kicker (93.) vár, aki előzőleg a 22. helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot (23.) és a szlovák Lukas Lackót (86.) búcsúztatta. Eddig egyszer találkozott a szintén 25 éves argentinnal, idén újév napján 6:0, 6:3-ra verte őt az indiai Púnában.

Ha a következő akadályt is sikerrel veszi, a játékos a nyolcaddöntőben a címvédő Roger Federerrel csaphat össze.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×