eur:
395.21
usd:
366.69
bux:
65143.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Újabb fordulat Nora Mörk lopott képei ügyében: fenyegetnek a csapattársak

Újabb fordulat Nora Mörk lopott képei ügyében: fenyegetnek a csapattársak

Jelenlegi és korábbi győri csapattársai levélben álltak ki az ellopott képei miatt harcoló Nora Mörk mellett, és szintén azzal fenyegetnek, hogy az ügy megoldásáig nem lépnek pályára a válogatottban.

A norvég női kézilabda-válogatott hat tagja levelet küldött a norvég szövetség vezetőinek, hogy jelezzék, ők is elégedetlenek azzal, ahogy a testület Nora Mörk ügyét kezeli. A világklasszis jobbátlövő képeit még szeptemberben lopta el egy hacker a telefonjáról, és a fotókat az interneten terjesztették. A játékos szerint eljutottak a felvételek a norvég férfiválogatott tagjaihoz is, erről Mörk még október végén értesítette a szövetséget, amely azonban egyetlen nyilvános lépést sem tett. Keddig adott határidőt a nyilvános bocsánatkérésre, ám mivel ez nem történt meg, kilátásba helyezte a válogatottság lemondását.

Most csapattársai is felsorakoztak mellette, mint a VG című norvég lap megírta, mások mellett a Mörkkel Győrben játszó Stine Bredal Oftedal és Kari Aalvik Grimsbö, valamint a korábban szintén az Audi ETO-t erősítő Heidi Löke egy múlt héten postázott levélben elégedetlenségét fejezte ki a szövetség vezetőinek.

"Elgondolkodtat, hogy akarok-e dolgozni ilyen vezetéssel. És a többiek ugyanezen a véleményen vannak"

- árulta el Löke a levél tartalmáról, és arról is írtak, sajnálják, hogy idáig fajultak az események, de úgy látták, fontos, hogy legalább ők összetartsanak, és így akadályozzák meg, hogy hasonló eset megtörténjen a jövőben. 

"Szomorú, amin most átmegy Nora, ha úgy érzi, hogy nem kapott elegendő támogatást, akkor fontos, hogy kiálljunk mellette" - mondta Oftedal. A játékosok szerint a szövetség nem kezeli megfelelően az ügyet, a férfiválogatott tagjainak pedig már régen bocsánatot kellett volna kérniük. 

Kare Geir Lio, a norvég szövetség elnöke hétfőn levelet küldött Mörknek, amelyben elismerte, hogy ez az ügy megmutatta, változtatniuk kell az eljárási szabályaikon, és sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. "A sajnálatunkat fejezzük ki írásban is, és közvetlenül neked, Nora" - írta az elnök. 

Mörk azonban megállíthatatlan, szerdán levelet küldött Bjarte Myrholnak, a férficsapat kapitányának, aki még kedden telefonon felhívta, és bocsánatkérés helyett inkább az időzítést rótta fel Mörknek, aki éppen aznap állt a nyilvánosság elé, amikor a férfiak sorsdöntő meccset játszottak az Európa-bajnokságon. A kézilabdázónő jelezte, neki fontosabb az ügye és az élete rendezése, mint bármelyik kézilabda-mérkőzés.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×